Societat

Martín Berasategui, Lasarte Barcelona: “Som transportistes de felicitat des de la cuina, és com tocar el cel”

Els xefs catalans que irrompen a la llista asseguren que és un reconeixement a la cuina de proximitat i a la cura del producte

Martín Berasategui ja compta amb vuit estrelles Michelin i és el primer cuiner que aconsegueix tenir dos restaurants amb tres distincions: Martín Berasategui a Lasarte-Oria i, ara, Lasarte Barcelona.

La tercera estrella al restaurant de Barcelona li ha donat un dels seus deixebles i exalumne, Paolo Casagrande. “Hi ha saba nova a la marca Berasategui, ells em fan gran”, assegura. A més, reivindica que la cuina els permet convertir-se en “transportistes de felicitat”.

La Gala Michelin també ha donat alegries a sis cuiners catalans més. Entre ells Xavier Pellicer que, malgrat només porta 18 mesos amb el nou projecte del restaurant Céleri (Barcelona) ja ha aconseguit la seva primera estrella. “Estem molt contents perquè es reconeix la nostra aposta pels vegetals”, ha valorat.

També estava molt satisfet Vicent Guimerà, de l'Antic Molí d'Ulldecona, que ara suma el 'macaró' al reconeixement del Millor Cuiner de l'Any en el darrer Fòrum Gastronòmic. “És un premi al bon fer i al producte de les terres de l'Ebre, així com l'aposta pel 'slow-food'”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.