Societat

Vibracions fora del nivell legal a Comforsa

L'Ajuntament de Campdevànol impulsa una comissió per solucionar-ho

La Direcció General de Qualitat Ambiental, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha emès un estudi d'emissions vibratòries a petició de l'Ajuntament de Campdevànol i en vista de les reiterades queixes dels veïns de l'entorn que evidencia que els nivells d'emissions a l'entorn de Comercial de la Forja SA estan per sobre del marc legal establert per la normativa vigent. Aquest informe presenta resultats diferents als que ha encarregat l'Ajuntament i la mateixa empresa, en el marc del control inicial de l'activitat, i per aquest motiu el govern local ha sol·licitat la creació d'una comissió de treball i estudi amb representants de l'empresa, el comitè, la Generalitat i els veïns per conciliar accions que facin possible el ple creixement econòmic de l'empresa amb els drets ambientals que a l'empara de la legislació tenen els veïns i veïnes que resideixen a l'entorn.

Aquesta comissió tindrà com a missió la coordinació de les parts per facilitar l'adopció de mesures per part de l'empresa que resolguin una situació actual gens favorable. Fa molts anys que els veïns suporten alts nivells acústics durant les nits que conjuntament amb aquests nivells vibratoris excedits es poden resoldre amb tecnologia moderna, ganes i inversió.

L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, ha volgut deixar clar que l'Ajuntament sempre ha col·laborat i sempre col·laborarà en el creixement econòmic de Comforsa perquè és el motor econòmic del municipi. “L'empresa ha d'entendre, però, que té l'obligació de complir tots els paràmetres legals exigibles per fer compatible aquesta activitat industrial amb els drets ambientals dels veïns”, ha indicat. I hi ha afegit: “Cooperant tots podem trobar un encaix òptim a la situació.”

L'Ajuntament ha traslladat els resultats dels tres estudis a totes les parts implicades, és a dir, a la direcció general, el comitè d'empresa i els veïns de l'entorn. L'alcalde ha volgut agrair la bona predisposició de totes les parts implicades i les ganes de trobar resposta als problemes actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.