Societat

L'ACA inverteix 168.000 euros en lamillora de les lleres del territori

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat un total de 22 actuacions de manteniment i conservació de lleres fora de zona urbana a les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre. Amb una inversió superior als 168.400 euros, les actuacions s’han encaminat en adequar la llera de diversos trams sensibles i garantir la lliure circulació de l’aigua, minimitzant el risc en cas d’avingudes.
 
Els treballs, finançats íntegrament per l’ACA i duts a terme per l’empresa pública Forestal Catalana, han tingut com a objectius la retirada selectiva de la vegetació emergent a la llera, la retirada d’arbres morts i caiguts, així com la retirada de runa i residus. La majoria de les actuacions també s’han concentrat en lluitar contra la proliferació d’espècies vegetals invasores (principalment canya americana) i fomentar el creixement i consolidació d’espècies vegetals autòctones.
 
A la demarcació de Tarragona s’ha treballat en els següents municipis: Banyeres i Llorenç del Penedès (rasa de la Teuleria), Bonastre i Roda de Berà (torrent de l’Aguilera), la Pobla de Montornès (torrent de Gibert), Torredembarra (Rasa de Can Dània), Vila-rodona (torrent del Mas d’en Serra), Constantí (Torrent del Mas Blanc), el Pla de Santa Maria (barranc del Camí de la Vall), Montblanc, Vilaverd (riu Francolí), Perafort (barranc del Burget), Puigpelat (torrent dels Caus), Vilallonga del Camp (barranc sense nom), Castellvell del Camp i Reus (barranc de l’Espluga Calva), Constantí (barranc de la Sisena), Maspujols (riera de Maspujols), Reus (riera de la Boella i barranc de l’Escorial), Cambrils, Montbrió, Riudoms, Botarell i les Borges (riera d’Alforja) i Vilanova d’Escornalbou (barranc de la Font).
 
A les Terres de l’Ebre, les actuacions dutes a terme s’han fet a Alcanar (barranc de Sant Jaume), el Perelló (barranc de Salts i Clotet) i Sant Carles de la Ràpita (barranc de l’Aiguassera).

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia