El Consell Comarcal de l'Alt Camp exhibeix una exposició sobre heràldica

Tres municipis de la comarca tenen l'escut caducat i quatre el tenen sense oficialitzar

El director dels serveis territorials de Governació a Tarragona, Francesc Tarragona, ha destacat d'aquesta exposició el paper de «sensibilització» de l'exposició envers els ajuntaments i recomana als municipis que encara no tenen oficialitzat el seu escut que facin «un pas endavant» i oficialitzin el seu escut perquè és «un símbol per al municipi, i la forma de rombe és distintiva de Catalunya». Francesc Tarragona també recordava que el primer escut documentat de Catalunya és del comte rei Ramon Berenguer IV el 1150 i que és el més antic de tota la península Ibèrica.

Actualment, dels 946 municipis que hi ha a Catalunya, 256 encara no tenen l'escut oficialitzat i 559 no tenen bandera. Aquesta mostra gràfica per promoure l'oficialització d'aquests símbols, s'exhibirà a Valls fins al 30 de novembre. Pel que fa a la comarca de l'Alt Camp, del total de 23 municipis n'hi ha 16 amb l'escut oficialitzat, mentre que tres el tenen caducat i quatre no han iniciat el procés d'oficialització. Francesc Tarragona afirmava que «l'Alt Camp té un nombre d'escuts oficialitzats força elevat en comparació amb altres comarques catalanes».

A l'Alt Camp els municipis de Cabra del Camp, els Garidells, el Rourell i Vila-rodona tenen l'expedient d'oficialització de l'escut municipal sense iniciar, mentre que Aiguamúrcia, Mont-ral i Vilabella el tenen caducat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.