Societat

municipal

campanya de civisme

Campanya de civisme i neteja a Torredembarra

La neteja de places i carrers i la tinença de gossos centraran la nova campanya

L'Ajuntament de Torredembarra va iniciar ahir el programa de treball i formació cívica, que desenvoluparà enguany un pla integral de neteja de la via pública i una campanya de civisme en aspectes com ara la tinença responsable d'animals de companyia o les conductes sancionables contra la via pública o el mobiliari urbà. Per fer-ho, l'Ajuntament ha contractat sis persones de més de 45 anys sense cap tipus de prestació mitjançant un pla d'ocupació, de 68.000 euros, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. El regidor de Sostenibilitat de Torredembarra, Josep Maria Guasch, va explicar que tres d'aquestes persones actuaran com a agents cívics que informaran els ciutadans “sobre l'obligació de censar els gossos i posar-los un microxip, tenir la llicència dels animals perillosos o recollir els excrements del carrer”. Tot i que, paral·lelament, hi ha un procés sancionador en funcionament, “la finalitat de la campanya no és multar, sinó informar”, va recalcar Valeriano Pino, regidor de Via Pública i Manteniment.

Netejar Torredembarra

D'altra banda, els altres tres treballadors s'encarregaran durant el primer semestre de les tasques de neteja incloses en el pla. La majoria de les intervencions corresponen a la retirada de xiclets i la neteja de taques d'oli o d'orina de diversos indrets. També s'actuarà especialment per eliminar aquelles taques “històriques”, on hi hagut actes incívics, o per reparar els elements del mobiliari urbà que han estat destrossats a causa d'actes vandàlics com els que es van produir a la piscina municipal o al carrer Sant Jordi.

Pel que fa a les sancions, en la campanya es repartiran tríptics entre la ciutadania –especialment als parcs, passeig marítim o al centre de la vila– en què s'informarà de les multes per conductes incíviques a la via pública, pel fet de malmetre el mobiliari urbà o pel mal ús de papereres i contenidors. Les sancions més greus per la tinença irresponsable de gossos perillosos poden oscil·lar entre 300 i 15.000 euros, mentre que les multes per haver ocasionat destrosses importants de mobiliari urbà o per haver embrutat la via pública poden penalitzar-se amb multes de 600 a 1.500 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.