Societat

terratrèmol

Un nou terratrèmol de 3,3 graus sacseja l'Alt Urgell sense causar danys

El tremolor només és percebut lleugerament en algunes poblacions de la zona

És el quart sisme a la zona des de la matinada de diumenge

Un terratrèmol de 3,3 graus a l'escala de Richter ha sacsejat aquest dilluns l'Alt Urgell, segons ha informat Protecció Civil.

El sisme s'ha produït quan passaven nou minuts de les dotze del migdia i l'epicentre s'ha situat a les Noves de Segre (Les Valls d'Aguilar), a l'Alt Urgell, segons les dades facilitades per l'Institut Cartogràfic i Geològic (ICGC).

El terratrèmol s'ha produït en superfície i la majoria d'habitants de l'Alt urgell pràcticament no l'han percebut. On s'ha notat més és les poblacions properes a l'epicentre, com les Noves de Segre, les Valls d'Aguilar i Ribera d'Urgellet.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut la trucada d'un ciutadà informant que l'havia notat a Ribera d'Urgellet.

Els treballadors de l'Ajuntament d'Oliana, especialment els que estaven asseguts a les plantes superiors de l'edifici, han notat un lleu moviment a la cadira que posteriorment han relacionat amb el sisme. El moviment ha estat ''molt curt i lleu'', han indicat. La gent que l'ha percebut parcialment ha notat una vibració feble i solament l'han notat a l'interior dels edificis.

Les persones en repòs han notat un balanceig o un tremolor lleuger. Però la majoria de veïns no han percebut cap moviment. Alguns veïns preguntats han indicat que no havien notat res i per tant desconeixien que s'hagués produït un nou sisme a la zona.

Protecció Civil ha contactat amb els municipis de les Valls d'Aguilar, Ribera d'Urgellet, Organyà i la Seu d'Urgell i no es té constància que hagi causat danys personals ni materials.

L'agència d'emergències ha activat la prealerta del Pla Sismicat arran del sisme, el quart que es produeix a la zona des de diumenge a la matinada.

Aquest matí ja hi ha hagut un tremolor de 2,2 a la mateixa zona, a Noves de Segre. Diumenge n'hi va haver dos més, poc després de les dotze del migdia de magnitud 2,8 a la mateixa zona, i la nit de dissabte a diumenge n'hi va haver un altre, de 2,5, també a la mateixa zona. Cap d'aquests moviments de terra ha produït danys, segons l'ICGC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia