Societat

Constitueixen el Consell d'Infants de Sant Hilari

Tretze nens i nenes de cinquè i sisè faran de representants dels escolars del poble

Tretze nens i nenes de cinquè i sisè de primària formen part del primer Consell d'Infants de Sant Hilari Sacalm, que es va constituir diumenge al migdia amb un acte a la plaça Gravalosa.

Segons el funcionament del Consell d'Infants, l'alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries, PIG), explica que en horari lectiu els escolars del poble es reuniran una vegada al mes per debatre qüestions que els afecten. Aquest any prendran partit en el procés de participació endegat pel consistori sobre el camí segur per anar a l'escola.

Posada en comú

Fora de l'horari lectiu, els tretze membres del Consell d'Infants es trobaran un cop al mes per posar en comú les aportacions fetes pels seus companys. El que triï el Consell d'Infants vincularà l'Ajuntament, explica l'alcalde, que considera que l'ens format pels menors del poble “els ajuda a implicar-se en allò que els afecta”. No hi haurà plens dels infants. Els membres del nou ens van ser escollits per sorteig el 19 de desembre del 2016. El consell representa els alumnes –uns 120– de les dues escoles del poble, la Sant Josep (concertada) i la Guilleries (pública).

En l'acte de constitució del Consell d'Infants, també hi havia la regidora de Participació, Jennifer Gallardo, que ha guiat el treball previ amb els responsables dels centres escolars, i la regidora d'Educació, Susanna Vilar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia