L'agroindústria de l'Ebre es promociona a Festast
La cinquena Fira Alimentària de les Terres de l'Ebre obrirà les portes aquest dissabte al pavelló firal de Tortosa
Amb una vuitantena d'expositors, tindrà Tarda d'Estrelles i un espai infantil
Festast, amb caràcter biennal, és una de les fires sectorials més esperades a les Terres de l'Ebre ja que reuneix l'oferta de productes i empreses de la indústria agroalimentària del territori, la gastronomia i de retruc el turisme. Aquesta cinquena edició tindrà uns vuitanta expositors, amb presència de denominacions d'origen, distribuïdors, productors, comerços, restaurants, turisme gastronòmic, escoles de cuina, esdeveniments, accessoris i parament de cuina, llibreria gastronòmica... La fira obrirà portes al públic aquest dissabte i diumenge, mentre que dilluns, amb un programa específic, es reserva als professionals. En la darrera edició aquesta jornada va atraure més de 300 professionals, que van poder gaudir d'un marc que afavoreix el contacte entre clients i proveïdors.
Pel que fa a les activitats, cal destacar la Tarda d'Estrelles, que diumenge reunirà cuiners guardonats amb una estrella Michelin, que faran demostracions de la seva cuina obertes al públic. La sessió d'alta cuina tindrà als fogons Vicent Guimerà (nomenat Cuiner de l'Any 2016 del Fòrum Gastronòmic), del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona, i Raúl Resino, del restaurant que porta el seu nom a Benicarló (Baix Maestrat), també nomenat Cuiner de l'Any 2016 en la passada edició de la Fira Internacional Alimentària de Barcelona; Miguel Barreda (Cal Paradís a la Vall d'Alba, a la Plana Alta), Jeroni Castell (Les Moles, Ulldecona), Joan Bosch i Arnau Bosch (Can Bosch de Cambrils), i Diego Campos (Rincón de Diego, també a Cambrils).
D'altra banda, la fira també ha pensat en els més petits i oferirà una ludoteca i monogràfics de cuina adreçats a canalla dels 4 als 12 anys que es faran a l'Aula Festast. En aquest espai, diumenge al migdia es podrà seguir la demostració de cuina de Lluc Calls, conegut per haver participat al programa Master Chef Junior.
La fira
Dies 11-13 de març, a partir de les 11.30 h
Entrades, 3€ amb dos tastos