D'abocaments, trial i publicitat, ni parlar-ne

El document de regulació dels Aiguamolls de l'Empordà no fa res més que sistematitzar les prohibicions i les permissivitats que de fet ja funcionaven fins ara. Òbviament, el text recull que no es poden fer abocaments de residus al parc, ni tampoc fer activitats extractives. A més, limita algunes activitats esportives que poden malmetre la fauna i la flora. És el cas del motociclisme o el tir al plat, per posar dos exemples. També es prohibeixen els cartells publicitaris i es recorda que les edificacions en algunes zones són il·legals. De fet, la fiscalia de Medi Ambient ja ha dit que demanarà presó per als propietaris de les barraques que han aparegut en diversos punts dels Aiguamolls. Per evitar els incendis forestals i afectacions a les línies elèctriques, no es permeten productes que impedeixin el creixement de la vegetació.

Precisament, també es fa una llista d'espècies autòctones que no es poden introduir a l'ecosistema i una altra llista d'espècies a protegir. Tot i que no prohibeix l'extracció d'aigua sempre que no afecti el cabal dels rius, sí que es prohibeixen les canalitzacions i la regularització dels cursos d'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.