Les emissions globals pels combustibles fòssils repuntaran aquest 2021, segons un estudi científic
Dades preliminars apunten a un increment de fins al 5,7% dels gasos contaminants aquest any
Una vintena de països deixarà de finançar combustibles fòssils a l’estranger a finals del 2022
Un estudi científic del ‘Global Carbon Project’ publicat aquest dijous preveu que les emissions globals pels combustibles fòssils es tornin a disparar aquest 2021 després de la caiguda per la pandèmia de la Covid-19.
El 2020 les emissions de C02 causades pels combustibles fòssils van disminuir un 5,4% respecte al 2019. Les dades preliminars d’aquesta anàlisi “suggereixen un repunt” enguany d’entre el 4,9% i el 5,7% respecte al 2020. Això significa que es podria tornar als nivells rècord de contaminació que es van assolir just abans de la pandèmia.
Com a resposta, una vintena de països deixaran de finançar combustibles fòssils a l’estranger a finals del 2022. Un total de 25 països han firmat aquest dijous una declaració conjunta al respecte que ha promogut el Regne Unit, amfitrió de la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26) de Glasgow.
Entre els signants hi ha Els Estats Units, el Canadà o Itàlia, que s’han compromès a prioritzar les energies netes en les seves inversions internacionals. Segons el govern britànic, el pacte pot aconseguir “desplaçar uns 17.800 milions de dòlars anuals en suport públic dels combustibles fòssils i a la transició energètica neta”.