Medi ambient

Volen compromís amb el pla d’usos del PN del Cap de Creus

Entitats ecologistes demanen al govern que no retalli el PRUG del parc natural, en un acte a Roses

Consideren que hi ha moltes pressions sobre l’àmbit marí

Vint-i-set entitats demanen a la Generalitat que no retalli el pla d’ús i gestió del Parc Natural del Cap de Creus en l’àmbit marí i li reclamen que no cedeixi davant les pressions que pugui tenir. La Iaeden, que ha participat en l’acte de protesta fet a Roses ahir al matí, considera que la direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural no havia completat fins ara el pla d’usos i gestió en l’àmbit marí, perquè ho impedien “els interessos econòmics i els privilegis consolidats de certs sectors massa influents” . Ara, però, ho està fent i és per això que reclama al govern que no cedeixi.

“S’ha de reconèixer –asseguren– que, davant d’aquest escenari relativament hostil, el nostre govern ha anat aconseguint certs consensos reguladors entre els diferents sectors afectats: ajuntaments, pesca professional, pesca recreativa, submarinisme, nàutica, conservacionisme, científics… Finalment, aquests “consensos” han acabat recollits en una proposta de PRUG que, tot i no merèixer una nota d’excel·lent, podria passar amb una d’aprovat alt.”

Ara aquestes 27 entitats denuncien en un manifest que s’estan produint novament “pressions de sectors immobilistes contraris a augmentar la protecció del Cap de Creus que exigeixen eliminar certes limitacions”.

Els grups opositors asseguren que no s’ha de permetre el fondeig indiscriminat, la hiperfreqüentació nàutica, els metres d’eslora de certes embarcacions ni la velocitat d’aquestes últimes. També consideren bé que cal la prohibició de les motos d’aigua.

Reclamen finalment que no s’atenguin peticions de retallar significativament l’actual redactat del PRUG: “Es podria perdre l’oportunitat de mantenir mínimament protegit l’àmbit marí del PN Cap de Creus.”

LA XIFRA

27
entitats
han signat el manifest en què es demana al govern de la Generalitat que sigui valent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia