Medi ambient

El GALP promou el consum de 16 espècies que han augmentat a la Costa Brava

El Grup d’Acció Local de Pesca (GALP) promociona el consum de 16 espècies d’interès pesquer d’aigües càlides que, a causa de l’escalfament del mar pel canvi climàtic, estan augmentant i es capturen cada cop més a la Costa Brava. Es traca de peixos amb valor comercial però poc coneguts pels consumidors, com l’alatxa, la gamba blanca, el cranc blau, la barracuda, el sorell de penya, el bis o la palometa, entre d’altres.

Segons ACN, per donar-les a conèixer, s’ha elaborat un receptari disponible al web que compta amb l’assessorament gastronòmic d’Àgata Albero i s’hi poden trobar 14 plats proposats per cuiners de la zona.

També s’han fet tallers gastronòmics demostratius a l’Aula Gastronòmica de Roses amb la participació dels cuiners; s’han dissenyat fitxes sobre les espècies i pòsters disponibles a les peixateries per als compradors i compradores i, s’han fet xerrades a diversos instituts d’ESO i batxillerat de la demarcació de Girona.

L’estudi té com a objectiu contribuir a millorar la competitivitat del sector pesquer de la Costa Brava i compta amb el suport del Gremi de Peixaters de Catalunya.

La iniciativa ha comptat amb el finançament de la Generalitat i el Fons Europeu Marítim i de la Pesca de la Unió Europea.

La Càtedra Oceans i Salut Humana ha acollit aquest projecte que ha estat coordinat pel grup de recerca SeaHealth de l’Institut d’Ecologia Acquàtica de la Universitat de Girona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia