Medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que el fondeig salvatge al litoral de l’Empordà queda “impune”

SOS Costa Brava denuncia que el fondeig salvatge al litoral de l’Empordà queda “impune” malgrat repetir-se “any rere any”, segons informa l’ACN.

L’entitat critica que cada estiu la nàutica esportiva i les embarcacions d’esbarjo envaeixen la zona reservada als banyistes i sobrepassen la franja que marca la Llei de Costes. De fet, l’últim exemple s’ha viscut fa pocs dies a la cala del Cau de Palafrugell. En aquest lloc, un vídeo difós a xarxes ensenya com una moto d’aigua passa a tota velocitat per la zona de bany, on hi ha gent i submarinistes. SOS Costa Brava reclama a l’Administració posar recursos per fer complir la normativa i sosté que és “urgent” protegir les zones de bany a les cales del litoral.

“Aquestes accions incíviques, que es repeteixen cada temporada, acaben quedant impunes”, critiquen els ecologistes. SOS Costa Brava subratlla que l’administració, tot i ser-ne conscient, “segueix sense posar prou recursos per controlar que es compleix la normativa”. La federació recorda que les cales i les platges abalisades estan reservades als banyistes, i que, per tant, a excepció d’aquelles que tinguin un canal degudament marcat amb boies per a l’entrada i la varada d’embarcacions, a tota la resta, “està absolutament prohibit”.

Més controls i menys velocitat

Per a SOS Costa Brava, és “urgent consolidar i protegir les zones de bany, tant si les platges estan abalisades com si no ho estan”. A més, l’entitat també creu que cal “controlar o, fins i tot, restringir encara més” la velocitat de navegació a tot el litoral. En especial, posant el focus damunt les motos aquàtiques, perquè “són les causants d’un gran nombre de conflictes” amb els banyistes. “El soroll dels motors i la contaminació, a més del fondeig sobre praderies de posidònia, continua estant a l’ordre del dia”, denuncia SOS Costa Brava.

Per això, la federació ecologista anima la ciutadania a denunciar tant el fondeig salvatge com situacions com la que es va viure a la cala del Cau de Palafrugell. Bé sigui trucant a la Policia Local, als Agents Rurals o directament al 112.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona

El projecte de millora del camí de ronda, candidat a rebre un premi europeu

palamós

L'Ajuntament critica la retirada dels mòduls de l’escola

cornellà del terri
societat

Finalitza amb èxit la primera edició de l'Escola d’Estiu d’Antiracisme

girona
societat

Comencen les obres de la nova àrea de joc infantil accessible als Jardins de Massana de Sant Andreu

Barcelona
societat

Dos detinguts i 1.000 plantes intervingudes en un cultiu il·legal de marihuana

Sant Feliu de Codines
societat

Territori compra 13 habitatges per destinar-los a lloguer social

girona
Comunicació

Mor Enric Sopena, periodista barceloní fundador del mitjà digital El Plural

societat

La Sindicatura de Greuges alerta de la manca de canviadors inclusius

Barcelona