Medi ambient

societat

Pagesos garrotxins, implicats en la millora de la gestió del Parc Natural

El Departament d’Acció Climàtica i un nombre important d'explotacions ramaderes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa col·laboren en un projecte per una millor gestió de l’espai.  ‘Fet al parc’ és una iniciativa engegada el 2019 i que ofereix promoció i assessorament als pagesos per part del Departament, sobre les activitats que fan des de les diferents explotacions que hi participen. A canvi, el parc natural es beneficia de la bona gestió que fan aquests pagesos amb la producció de productes de proximitat. La directora general d’Agricultura i Ramaderia d’Acció Climàtica, Elisenda Guillaumes, destaca la importància de la iniciativa perquè Catalunya “no pot competir en preu, però hem de competir en qualitat”, segons recull l'ACN. Aquest dimarts ha tingut lloc l’acte de renovació d’adhesió a la iniciativa, a la qual s’han sumat 25 explotacions agràries i ramaderes, part de les quals ja es van sumar al projecte quan es va posar en marxa l’any 2019. El conjunt de les 25 explotacions adherides a Fet al Parc gestionen 798 hectàrees de pastures obertes i arbrades, 322 de cultius i 4,5 d’horta, i sumen un total de 600 caps de boví, 2.400 d’oví, 1.400 de porcí, 180 de cabrum, 5.300 d’aviram i 300 ruscs d’abelles. 

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, ha afirmat que “es tracta d’una iniciativa ja plenament consolidada que posa en relleu els beneficis de teixir aliances i estratègies conjuntes amb el sector primari”. “És fonamental desenvolupar sinergies encaminades a mantenir i promoure un ús sostenible de l’activitat pagesa, basada en la rendibilitat econòmica i compromesa en el procés de conservació i millora dels valors naturals i culturals”, ha afirmat Vilahur. En aquest sentit, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural ha explicat que es vol estendre aquest model a altres parcs. “Ja s’està desenvolupant experiències similars en alguns parcs, com el de l’Alt Pirineu o Cap de Creus, però el que volem és estandarditzar un model de treball per posar en valor aquests productes agrícoles i ramaders que contribueixen a la conservació de la natura i, al mateix temps, també garanteixen la dinamització rural”, ha declarat Marc Vilahur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona
SALUT

Castelldefels inicia les obres del tercer CAP

Castelldefels
Urbanisme

Barcelona dota la Teixonera de més habitatge i un nou parc urbà

Barcelona
MEDI AMBIENT

La població de cabra salvatge del massís del Port , recuperada

ARNES
societat

Unes 300 persones ocupen una platja de Mallorca per denunciar la massificació turística

barcelona