Medi ambient

medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

L’Ajuntament invertirà 23 milions d’euros en plaques solars i posarà en funcionament 207 instal·lacions més fins l’any 2027 per accelerar la generació d’energia solar a la ciutat

En els propers tres anys, fins al 2027, l’Ajuntament de Barcelona té intenció d’accelerar la generació d’energia solar a la ciutat i per fer-ho preveu, dins d’aquest mandat, triplicar la potència fotovoltaica municipal.

El Govern municipal presentarà demà divendres al Plenari la Mesura de govern per endegar aquesta acceleració per donar compliment, segons fonts de l’Ajuntament, a un dels eixos principals de l’Acord Climàtic de Barcelona, que marca el repte de ser ciutat neutra en carboni l’any 2030.

Fins al 2023, la ciutat comptava amb 177 instal·lacions fotovoltaiques amb una potència de 5.848 kWp, una generació equivalent a l’energia que consumeixen 3.178 llars cada any. L’objectiu marcat en la mesura anunciada avui per l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni, és que al 2027 s’arribi a les 384 instal·lacions i una potència de 19.244 kWp, que és l’equivalent al consum anual de 10.450 llars i que suposa un estalvi de 8.660 tones de CO2. La mesura, a més, defineix les línies de treball per continuar creixent amb horitzó 2030 i poder arribar als 27.244 kWp, multiplicant per cinc la generació de l’any 2023.

Segons les mateixes fonts, el creixement es realitzarà prioritzant l’aprofitament de les instal·lacions de l’espai públic com estructures generadores d’ombra, mitgeres o túnels viaris i també de les cobertes d’equipaments municipals. Espais com ara façanes, murs, infraestructures de mobilitat i pèrgoles per fer ombra són instal·lacions que es poden adaptar i convertir-los també en elements generadors d’energia sense que perdin la seva funció original. Les últimes instal·lacions realitzades ja van en aquesta línia d’aprofitament dels elements de l’espai públic. En són exemples les plaques situades a les rondes de la ciutat, o les de les cobertes d’equipaments com ara el Terrat espai jove Casa Sagnier, les Pistes esportives municipals La Maquinista o la Instal·lació solar Ronda de Dalt

L’Ajuntament també preveu continuar facilitant el finançament d’instal·lacions en privats amb la inversió público-privada del MES Barcelona i acompanyant a qui s’interessi per instal·lar plaques al seu edifici, a través del programa Moment Solar.

D’altra banda, es preveu reforçar al màxim el nombre d’equipaments de la ciutat disposin de generació a la coberta i que a més s’opti per reconvertir en generadors altres espais o infraestructures urbanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella