Medi ambient

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

Calella no aposta per reclamar una regeneració artificial de la platja de Garbí, que es va endur la pitjor part del temporal Nelson de finals de març. Aquest tram del litoral, entre el far i la riera Capaspre, ha reculat uns 50 metres a l’extrem més al sud, deixant al descobert més estructures a la zona de les Roques i inhabilitant l’últim tram de les escales que duien al mirador de Lluís Companys. El regidor de Platges, Manel Vicente, es mostra convençut que la sorra tornarà de manera natural al lloc d’on ara ha desaparegut. “Els experts consultats coincideixen que el procediment s’anirà revertint els propers mesos i que la natura ens acabarà fent la feina”, explica i hi afegeix que la resta del litoral de la ciutat es manté en bona salut per afrontar un estiu com un dels principals atractius del municipi turístic. Tot i això, Vicente assenyala que estaran expectants davant aquest retorn natural de la sorra amb la vista posada en el mes d’octubre, que és quan se celebra el triatló internacional Ironman que té la platja de Garbí com la zona d’arribada dels participants. D’altra banda, aquest dimecres, la junta de govern local ja va adjudicar el servei d’abalisament de la platja, la senyalització dels canals de varada i la col·locació de les plataformes i línies de vida que s’havien endarrerit i que estaran a lloc a finals d’aquest mes com a molt tard. “En canvi, hem avançat la posada en marxa del servei de vigilància i socorrisme, que ja va començar a funcionar l’1 de maig els caps de setmana”, exposa el regidor. La ciutat estrena un nou servei de megafonia amb dos punts amb intèrfon perquè els banyistes puguin contactar amb el telèfon d’emergències 112 en cas d’urgència.

El municipi maresmenc va ser dels primers a tancar l’aixeta de les dutxes a la platja l’any passat per l’episodi de sequera i tot sembla indicar que ho mantindrà també aquest estiu. “Més enllà que s’hagi aixecat l’emergència pels darrers episodis de pluges, estem molt conscienciats amb les mesures d’estalvi d’aigua i de sostenibilitat”, apunta. L’estiu passat, el protocol establia que les dutxes només es posaven en marxa quan coincidien dos factors clau: una temperatura a partir dels 32 graus i que onegés la bandera vermella que prohibís el bany. És a dir, quan el mar no era una opció per refrescar-se, s’obrien les dutxes. Finalment, Calella ha renovat la bandera blava a la platja de Garbí un any més, guardó que s’afegeix a la Q de Qualitat Turística d’aquesta platja i a l’obtenció del compromís Biosphere que tenen les tres platges de Calella: Garbí, Gran i Roca Grossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós