Medi ambient

Tracten 32 palmeres a Sabadell per evitar la presència de l’escarabat morrut

L’Ajuntament de Sabadell continua amb els tractaments fitosanitaris preventius per evitar que l’escarabat morrut roig (t (Rynchophorus ferrugineus)), i també conegut com a becut vermell, acabi amb la vida de les palmeres al municipi i les nits del 13 i 14 de maig durà a terme una nova actuació en 32 exemplars ubicats als districtes 1, 2 , 3 4 i 6 per evitar l’aparició d’aquest insecte que afecta principalment la palmera canària i també la datilera.

Els tractaments fitosanitaris amb l’insecticida acetamiprid es fan de nit, concretament entre les 23 hores i les 7 h de la matinada, per minimitzar les molèsties que puguin ocasionar en les persones i els animals domèstics que es trobin a les zones afectades. El passat 11 i 12 d’abril ja se’n van fer a les 45 palmeres del Parc Taulí i una del Parc Catalunya.

L’escarabat morrut és una espècie de coleòpter que ha esdevingut una plaga per a les palmeres ornamentals a la Península Ibèrica, on es va detectar per primer cop el 1994. És originari del sud-est asiàtic i de la Polinèsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia