Medi ambient

Girona celebra la Setmana de la Natura Urbana amb més de 90 activitats sobre la renaturalització

La ciutat de Girona celebrarà de l’1 al 8 de juny més de 90 activitats sobre la renaturalització per celebrar la Setmana de la Natura Urbana . L’Aplec dels 4 Rius i la Jornada Voltaica obren i tanquen la programació respectivament. Entremig, es duran a terme activitats familiars, debats i tallers. Totes aquestes propostes s’emmarquen en la commemoració del Dia Internacional del Medi Ambient, que anualment té lloc el 5 de juny, i han estat organitzades per l’Ajuntament de Girona i diferents entitats del municipi.

La Setmana de la Natura Urbana sorgeix de la coincidència en el temps de l’Aplec dels 4 Rius de La Sorellona (1 i 2 de juny), de l’efemèride del Dia Internacional del Medi Ambient (5 de juny), de la Jornada d’Art, Decreixement i Renaturalització de La Volta (8 de juny) i d’una gran varietat de projectes i associacions de la ciutat que treballen amb una mirada ecològica i sentit d’urgència. També s’hi suma la Festa Major de Sant Narcís, barri on s’agrupen gran part de les activitats com a espai singular i representatiu de la ciutat, i com un primer impuls perquè la Setmana creixi i arreli en el futur. Des del projecte GiroNat, i gràcies a l’aposta de l’Ajuntament per la transformació urbana i la transició ecològica, s’ha volgut cosir totes aquestes propostes amb mirades diverses i que tenen un objectiu comú.

Aquest matí, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella; la tècnica i coordinadora de projectes de La Sorellona, Carla Juvinyà Gonzàlez, i l’investigador del grup LEQUIA de la Universitat de Girona (UdG) i coordinador de La Volta, Enric Cassú Camps, han presentat les propostes.

“Aconseguir que arrelin propostes i activitats que fomentin la renaturalització de la ciutat i fer-ho, a més, amb la col·laboració d’entitats i associacions ecologistes i veïnals és el camí a seguir. Això també és Girona Ciutat Circular”, ha afirmat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

“La Setmana de la Natura Urbana és un intent per reconnectar la natura, la ciutat i les persones en un context d’incertesa i d’emergència climàtica. Des de Girona busquem unir esforços amb aquells col·lectius i entitats que estan treballant per una ciutat més verda, ecològica i justa, proveint-los d’un context més festiu i reivindicatiu. Girona té un entorn natural privilegiat que es pot connectar i potenciar per enfortir la trama verda de la ciutat i de l’àrea urbana i que repercuteix directament en el benestar de les persones”, ha afirmat el regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot i Cantalosella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.