Medi ambient

MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Com a part de l’estratègia de resiliència contra el canvi climàtic, l’Ajuntament de Viladecans s’ha posat com a objectiu renaturalitzar la ciutat i arribar als 30.000 arbres urbans el 2030, fet que suposaria gairebé doblar els 18.000 actuals. Aquesta actuació s’ha batejat com a Viu Verd i “vol transformar la manera d’entendre la ciutat”, segons l’alcalde, Carles Ruiz. “A partir de la pandèmia la gent utilitza més els carrers i els parcs i estem revisant la ciutat incorporant molta més estructura verda i fent arribar la muntanya al centre de la ciutat”, diu.

A banda de plantar més arbres i crear més parcs, com el de Llevant, i potenciar-ne d’altres com el de la Pau i la Marina, el pla vol comunicar la zona boscosa i agrícola amb la trama urbana. Es farà amb la regla del 3-30-300, que significa que cada veí ha de veure tres arbres des de casa, la seva ciutat ha de tenir un 30% de cobertura vegetal i a 300 metres ha de tenir un parc amb una important zona verda. El programa Viu Verd vol aplicar aquesta lògica i estudiar com la zona agrícola i de muntanya entri a la ciutat. Per exemple, naturalitzant un tram de l’avinguda de Can Palmer.

El consistori està aprofitant la celebració de la Fira de Sant Isidre aquest cap de setmana per obrir un procés consultiu entre la ciutadania i tenir opinions i aportacions que ajudin a la creació del pla de naturalització de Viladecans, que es basarà en el programa Viu Verd. La Fundación Biodiversidad i el Ministeri de Transició Ecològica van concedir l’any passat 2,8 milions d’euros de fons europeus al consistori per impulsar aquests objectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.