Medi ambient

Medi ambient

L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies

Es tracta d’una eina digital oberta a la ciutadania que ofereix informació sobre la flora i la fauna que hi ha a la capital catalana

Se sumen herbes espontànies en escocells, prats i herbassars; plantes en jardineres, crustacis i mol·luscs

L’Atles de la biodiversitat de Barcelona ha incorporat 450 noves espècies detectades a la ciutat. L’atles és una eina digital oberta a la ciutadania que ofereix informació sobre la flora i la fauna que habita la ciutat. Segons el consistori, s’han creat sis noves categories al mapa: herbes espontànies en escocells, herbes espontànies en prats, herbes espontànies en herbassars, plantes en jardineres, crustacis i mol·luscs. En aquest darrer cas, s’han pogut elaborar les categories gràcies a la contribució ciutadana amb les aportacions de voluntaris que han fotografiat i identificat algunes d’aquestes espècies. També s’han introduït noves espècies en categories que ja existeixen a la plataforma.

Per reduir les riscos i efectes sobre la salut humana i el medi ambient, l’any 2016 Barcelona va eliminar l’ús de l’herbicida glifosat dels espais verds i la via pública. Com a derivat, va emergir l’herba espontània als escocells, unes espècies que eviten l’erosió del sòl, faciliten la infiltració de l’aigua de pluja, retenen la pols en suspensió, produeixen pol·len i nèctar per a papallones i abelles, atrauen fauna auxiliar com les marietes (que ajuden a lluitar contra les plagues dels jardins) i, a més, poden ser plantes per nodrir les erugues d’algunes papallones o els ocells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.