Medi ambient

medi ambient

Posen xarxes al sobreeixidor de la riera d’Argentona per frenar residus a mar

La companyia Aigües de Mataró ha instal·lat un nou sistema de retenció de sòlids a un dels sobreeixidors que aboquen a la riera d’Argentona. Aquest nou sistema està format per 14 malles que atrapen bona part dels residus durant les rierades evitant que acabin a la llera de la riera o al mar. Les malles tenen una capacitat de retenció de 4,2 tones de residus i es canvien un cop queden plenes, fent una correcta gestió de la brossa que hi queda atrapada. Amb els darrers episodis de pluges s’ha comprovat la seva efectivitat i com queda més neta la riera després dels forts aiguats.

Principalment, les deixalles que apareixen a les fotografies i que capturen les malles són, en un 90%, tovalloletes que es llencen pel vàter. També hi ha nombroses ampolles de plàstic, burilles de tabac, llaunes i bosses de plàstic, entre altres residus. El sistema ha estat instal·lat per l’empresa TecnoGrabber i ha tingut un cost aproximat de 24.000 euros que engloba la instal·lació de malles i l’adequació de l’espai.

Visites sobre el terreny

Coincidint amb la Setmana de la Natura Aigües de Mataró organitza una activitat per visitar algunes de les localitzacions on es troben situats aquest i d’altres sistemes de retenció de deixalles, com les reixes de desbast que capturen les deixalles que les persones llencen al carrer, en embornals o fora de les papereres i contenidors. A la zona de la platja i el port hi ha instal·lades pintes de retenció, un altre sistema que també reté deixalles i plàstics que, a través dels sobreeixidors de la ciutat, acabarien al mar. Per participar a l’activitat, cal inscripció prèvia: [email protected] .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia