Medi ambient

societat

Comencen les obres de millora de la deixalleria del Vallès Oriental

Les obres de la instal·lació, ubicada a Montornès del Vallès, duraran 8 mesos, i per això estarà tancada fins a finals d’any

Incorporarà una zona de descontaminació de residus amb amiant i un espai d’intercanvi i botiga d’objectes de segona ma

La deixalleria del Vallès Oriental, ubicada a Montornès del Vallès ha començat a fer millores a les seves instal·lacions, i s’afegiran noves funcionalitats i espais de serveis per a la comarca. En una primera fase s’incorporarà una unitat de descontaminació de residus amb amiant, dues unitats de desballestament de voluminosos i un espai d’intercanvi i botiga d’objectes de segona mà. La segona fase preveu incorporar una sala polivalent per dur a terme activitats de sensibilització i comunicació ambiental. També s’instal·laran dos rodets trituradors, s’ampliarà la capacitat dels contenidors, es farà un nou espai cobert d’emmagatzematge de residus, la posta en servei de la bàscula existent i l’adequació i millora de les instal·lacions actuals. Tota aquesta actuació permetrà afegir a la deixalleria un espai destinat a ser el centre de valorització de residus voluminosos de referència per a tota la comarca. Les dues zones de desballestament de voluminosos incorporaran dos coberts metàl·lics, un per a la zona de la ciutadania i l’altre per al servei comarcal de valorització de residus voluminosos que, per facilitar l’accés a la plataforma inferior als operaris, es renovarà l’actual escala metàl·lica per una de nova.

El nou equipament tindrà 266,29m² construïts, on s’hi ubicarà el control d’accés, la sala del personal, els vestidors, el taller i l’espai d’intercanvi i botiga en planta baixa, i el bany públic adaptat i la sala polivalent-aula ambiental en la planta primera. També s’actua en la xarxa de sanejament, d’abastament d’aigua, d’electricitat i enllumenat, en la protecció contra incendis, en la xarxa de pressa de terra i en la xarxa de telecomunicacions. S’inclou, també, el tancament de la parcel·la amb trams de tanca nova per tal d’evitar els robatoris. I es preveu afegir una zona d’aparcament de 5 places en semi bateria davant de la bàscula amb carrils de circulació d’accés. Les obres, que tenen una previsió d’execució de 8 mesos i un cost de més d’un milió d’euros, les duu a terme l’empresa constructora Excavaciones y Construcciones Benjumea SA, de Cornellà de Llobregat. Per això, fins a final d’any, la deixalleria romandrà tancada. El projecte l’ha redactat l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal que també realitza la direcció d’obra per encàrrec del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. Està subvencionada parcialment per l’Agència de Residus de Catalunya.

L’actual deixalleria de Montornès del Vallès es va construir l’any 1996 en una zona on hi havia hagut una planta de transferència i un abocador de residus que s’havia clausurat l’any 1993. Amb el pas del temps, les instal·lacions s’han quedat petites per la gran quantitat de fraccions que es gestionen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia