Medi ambient

medi ambient

Igualada guanya 143 arbres a l’espai públic en un any i 1.500 exemplars en cinc

Igualada té ara mateix 143 arbres més a l’espai públic que fa un any. Aquest és el balanç del pla d’arbrat d’aquest any, que al llarg del darrer lustre ha suposat plantar més de 1.500 exemplars nous. Segons el regidor de Sostenibilitat, Jordi Marcè, aquest pla gestiona els arbres que es planten cada any a la ciutat tant per substituir els que han mort o estan malalts com per canviar les espècies que provoquen molèsties a la salut i també per continuar ampliant el nombre d’arbres, perquè, admet Marcè, tenen clar que cada cop necessiten més arbres “per compensar, per exemple, les altes temperatures de l’estiu”.

A banda de la plantació d’arbres, des de l’Ajuntament també es treballa per repensar els espais verds d’Igualada seguint els criteris de sostenibilitat i tenint en compte la realitat climatològica. Per aquest motiu, explica Marcè, no només enjardinen, sinó que aposten per “renaturalitzar espais”, és a dir, ajuden la natura a “fer una mica la seva, plantant espècies més herbàcies amb un manteniment molt baix en zones periurbanes com l’anella verda”. Aquest canvi de concepció s’aplica tant en la creació de nous espais verds com en l’actualització i manteniment dels ja existents.

Una part essencial és el manteniment dels espais verds i s’ha repensat la gestió i control de plagues, reduint al mínim la presència de químics. Des de fa uns anys, s’aposta per alliberar organismes naturals als parcs i jardins, que combaten les plagues. És a dir, es creen zones lliures de tractaments amb insecticides nocius per a la salut i per al medi ambient. Un dels exemples més clars d’aquesta gestió consisteix a col·locar unes petites capsetes de cartró en alguns arbres de la ciutat que contenen larves de marieta, ja que “les larves devoren el pugó, i des de la capsa surten i es disseminen per tot l’arbre i és així com el pugó es controla i s’estabilitza de manera natural”, afirma el regidor.

medi ambient



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Instal·laran vuit nous punts de càrrega de vehicles elèctrics a Roses

ROSES
Salut

Protesta davant Salut i l’ICS conta les retallades a hospitals i CAPs a l’estiu

barcelona
Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona