Medi ambient

medi AMbient

Nudistes sense platja a Arenys de Mar

La platja de la Musclera, una de les declarades com a zona nudista, ha quedat sense sorra i impracticable per accedir-hi després dels últims temporals. És per això que la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha decidit tancar-hi l’accés pel pas subterrani i avisar els banyistes que no hi haurà servei de socorrisme i vigilància. Tot i això, els banyistes que es troben els cartells informatius a l’aparcament hi accedeixen i miren de trobar un forat entre les roques per buscar un racó on estirar la tovallola.

El temporal Nelson ha deixat desperfectes evidents, amb un esvoranc a primera línia, que pel consistori afecta la seguretat i afecta l’accessibilitat de la zona perquè el terreny és inestable, on s’han aixecat les conduccions d’aigua i de serveis a tocar del vial de servei que hi ha la carretera N-II. L’Ajuntament ha posat cartells a la zona d’aparcament per informar els banyistes que no es pot garantir el servei de vigilància i socorrisme. Pel mal estat en què es troba el terreny, també s’ha tancat l’accés als vehicles pel pas subterrani, que està mig inundat de les pluges, que dona accés al vial de servei que comunica amb el municipi veí de Caldes d’Estrac. Mentre no es resolgui aquesta situació, l’Ajuntament recomana als banyistes que facin ús d’altres platges properes del municipi que tinguin els serveis de vigilància, com ara la Picòrdia i el Cavaió.

L’Ajuntament ja es va reunir amb els representants de Costes per demanar millores tant a la platja del Cavaió, on es van fer actuacions d’emergència després dels temporals i s’han perdut metres de sorra, com a la Musclera, on el govern municipal proposa que es pugui fer un espigó submarí per retenir la sorra i protegir el retrocés del litoral. Tot i les peticions, des de l’organisme supramunicipal ja es va deixar clar que la platja arenyenca és “a la cua” de les prioritats per executar els projectes que preveuen la construcció d’esculleres subaquàtiques per regenerar les platges. Tot i això, l’alcalde d’Arenys de Mar, Estanis Fors, va demanar celeritat per adequar el camí que porta fins a la platja de la Musclera i que també ha quedat impracticable.

La platja de la Musclera es va regenerar amb sorra del fons marí i va guanyar popularitat perquè era una zona nudista. Els darrers anys, però, els temporals han anat fent minvar els metres de sorra, fins avui, que és inexistent en un tram on només hi ha roques que protegeixen la via del tren.

Espai pels gossos

Coincidint amb la temporada de bany, des de l’1 de juny s’activa el nou horari d’accés amb gossos a les platges, restringit de 8 del vespre a 8 del matí, i es torna a habilitar la zona de bany per a gossos a la platja de la Picòrdia, on els propietaris tenen reservat un espai tancat per anar-hi amb les mascotes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia