Medi ambient

L’ Aplec dels 4Rius acosta la natura i el patrimoni fluvial als gironins

Una fundació que recull el producte del camp després de la collita principal i que ja no es comercialitza -La Fundació Espigoladors -, lluitant així per l’aprofitament alimentari; una associació que recupera de l’oblit els remeis casolans per compartir el seu coneixement i promoure l’autogestió que acaba d’editar un joc de cartes divulgatiu - Remeiers i Remeires de Girona - o un col·lectiu que treballa per recuperar plantes oblidades i que vol canviar el sistema agrari -Col·lectiu Eixarcolant -, són alguns dels participants que presentaven aquest matí els seus projectes en l ’Aplec dels 4Rius que se celebra durant tot el cap de setmana a Girona.

En el cas de l’Aplec, que continua demà, hi ha organitzades nombroses activitats a les quals tothom es pot inscriure, com pot ser, per exemple, tallers d’anellament d’ocells, un taller de pesca, un taller culinari o també manualitats, un itinerari per l’Onyar o neteja de les Ribes del Ter amb la Brigada del Salabret. Per demà també hi ha prevista una arrossada popular i jocs populars a la tarda que posaran punt i final a aquests dos dies d’activitats.

L’Aplec dels 4Rius té com a objectiu acostar la natura i el patrimoni fluvial a la ciutadania gironina. Està organitzat per l’Associació La Sorellona i compta amb la col·laboració de nombroses entitats, a més de l’Ajuntament de Girona i el Consorci del Ter. A més, també s’inclou en els actes de la Setmana de la Natura Urbana, que preveu nombroses activitats a la ciutat durant tota una setmana amb la voluntat de connectar natura, ciutat i persones. I ho fa, capitalitzant les energies existents a Girona que ja estan treballant per una ciutat més verda, ecològica i justa, i donar-los un context reivindicatiu i festiu, segons explicava l’Ajuntament. Entre els actes inclosos dins d’aquesta setmana hi ha també La Jornada Voltaica #49, que tindrà lloc el 8 de juny de 10 a 20 h, dedicada a l’Art, el Decreixement i la Renaturalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia