Medi ambient

GIRONA

Deu entitats veïnals reclamen planificar millor l’aplicació del porta a porta

Deu associacions de veïns de la ciutat de Girona reclamen que l’Ajuntament planifiqui millor la implementació progressiva del sistema de recollida porta a porta (PaP). Aplegades en la Coordinadora d’Associacions Veïnals (CAV), el seu president, Roger Casero, considera que la ciutadania “no té cap responsabilitat”, que les entitats no han estat “consultades” i que l’antelació i la informació a la gent són millorables. “Un dels problemes és que entre la reunió informativa i l’aplicació hi ha hagut poc marge per resoldre, per exemple, la ubicació dels cubells dels pisos i de les cases.”

D’això es queixaven ahir alguns veïns de Mas Catofa, a l’esquerra del riu Ter. Asseguts en una terrassa de la rambla Xavier Cugat, a Fontajau, en Rafael explicava que en el seu bloc la ubicació dels cubells, sobre la vorera, impedeix que passi una cadira de rodes. “La comunitat no hi està d’acord. Hem proposat alternatives i hem enviat correus per veure on han d’anar, però no tenim resposta.” Al seu barri, ja han començat a retirar els contenidors.

La queixa pel lloc on es deixen els cubells és habitual. Ha passat a Montjuïc. L’Ajuntament, de moment, dona per bo l’inici del PaP, però introduirà canvis, com ara cubells més petits, i pretén fer propostes individualitzades en alguns blocs.

Poca antelació

La CAV prepara un document sobre el PaP. A banda de la poca antelació, Roger Casero també assenyala que en les sessions informatives han quedat “preguntes sense resposta”, potser perquè no hi havia personal de l’Ajuntament, només de l’empresa concessionària. A més, explica que la falta d’espai afecta en algun cas els aparcaments, cosa que incideix en la mobilitat.

La CAV està formada per les entitats del Barri Vell, Domeny, Pla de Domeny i Taialà, l’Eixample, el Mercadal, Montjuïc, el Pla de Palau-Sant Pau, el Pont Major, Sant Narcís, Santa Eugènia de Ter i Vista Alegre-Carme. A l’abril, la CAV va reclamar més policies als carrers.

La segona etapa del PaP va arribar el 28 de maig a Fontajau, on conviuen els cubells i els contenidors, que l’any vinent seran tancats i s’obriran amb targeta. A l’Anna Maria, que ha de llençar la brossa en un contenidor, el fet de necessitar una targeta l’any que ve per fer el mateix no la satisfà. “No m’agrada”, reconeix mentre passeja per la rambla Xavier Cugat.

En canvi, cent metres més enllà, als carrers Narcís Roca o Valentí Almirall, les cases unifamiliars fan el PaP. En Dídac sap que els dijous han de treure l’orgànica dins el cubell marró i el paper i el cartró dins el blanc. “Això requereix un temps”, admet. Hi afegeix que un veí havia deixat la fracció que tocava i el dia que tocava i que se’l “van saltar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salut

Protesta davant Salut i l’ICS conta les retallades a hospitals i CAPs a l’estiu

barcelona
Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona

Un treball fotogràfic qüestiona la frontera entre Osona i Garrotxa

olot