Medi ambient

GIRONÈS

El nou centre d’animals encabirà 150 gossos i 27 gats

El futur centre d’acollida d’animals de la comarca del Gironès, que es construirà a Girona est, costarà uns 850.000 euros, segons el projecte inicial presentat pel Consell Comarcal a l’Ajuntament gironí. El centre donarà cabuda a 150 gossos i 27 gats i actualment el consistori “ultima” el pla especial urbanístic, diu la regidora de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez (Guanyem).

El conveni entre l’Ajuntament de Girona i el Consell Comarcal, subscrit el setembre del 2021, avança a poc a poc. Quan el consistori hagi aprovat el pla especial i la Comissió d’Urbanisme hi hagi donat el vistiplau, les dues administracions faran una mutació demanial dels terrenys. Llavors, el Consell farà el projecte executiu i construirà el centre comarcal d’acollida i de recollida d’animals perduts o abandonats. Aquests tràmits aniran a càrrec del Consell, que delegarà la gestió a través d’un contracte de serveis.

La regidora Martínez explica que el centre disposarà d’una sala d’actes i d’espais per a la formació i difusió de campanyes d’adopció o de conscienciació. Tal com havia informat en l’anterior mandat a l’Ajuntament de Girona, i després d’un acord de Junts i ERC –socis de govern– amb Guanyem (a l’oposició), la voluntat és que pugui afavorir la inserció d’aturats de llarga durada, donar suport a col·lectius vulnerables i oferir programes de voluntariat. El centre serà entre el cementiri nou i la variant de Sant Daniel.

El projecte inicial defineix les aportacions de les institucions. El Consell hi aportarà, de fons propis, 350.000 euros; la Generalitat de Catalunya, 250.000 euros, i els 27 municipis de la comarca, 250.000 euros més, repartits en funció del nombre d’habitants. El de Girona, el més gran, hi aportarà 129.428 euros, detalla Martínez.

De la resta de municipis, cal destacar, entre altres, l’aportació de Salt (40.936 euros) i Cassà de la Selva (13.445 euros), i a la part més baixa, Sant Andreu Salou (204 euros), Viladasens (272 euros) i Sant Martí Vell (329 euros).

De cap i de nou

D’altra banda, l’equip de govern de Girona, de Guanyem, Junts i ERC, ha desistit de continuar la tramitació de l’ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals –el punt es va aprovar en el ple de maig–. La regidora Martínez sosté que la documentació en què s’havia treballat no s’ajustava a la llei estatal de benestar animal, aprovada el març del 2023. Consideren que és millor començar de cap i de nou una altra tramitació, d’acord amb els tècnics.

Martínez diu que la futura ordenança preveurà, entre altres aspectes, protocols que s’hauran de tenir en compte pels animals en incendis o catàstrofes o la protecció d’animals silvestres en l’entorn urbà. “L’antiga ordenança havia rebut moltes al·legacions en la tramitació i s’havien de modificar molts articles, que no tenien encaix en l’articulat de la nova llei.”

El treball fet amb entitats de protecció pretén que l’ordenança promogui la convivència i la tinença responsable i dotar els animals i els seus propietaris de més drets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a la millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona

Un treball fotogràfic qüestiona la frontera entre Osona i Garrotxa

olot

Tallers per gestionar l’ansietat, la iniciativa d’un CAP del Ripollès

campdevànol