Medi ambient

La Diputació de Barcelona destina 1,3 milions a tenir platges més “segures i saludables”

Incrementa un 60% el pressupost de vigilància per a la campanya d’estiu a 25 municipis on es faran accions teatralitzades perquè siguin espais de salut

La Diputació de Barcelona destina enguany 1,36 milions d’euros a subvencionar els serveis de socorrisme i vigilància als 25 municipis de la demarcació. És un 60% més de pressupost respecte els 859.000 euros de la temporada anterior per reforçar serveis com els sistemes de megafonia, la senyalització de balises i punts de salvament i socorrisme. El diputat de Comerç, Consum i Salut Pública, Josep-Ramon Mut, ha explicar que l’increment del cost ve donat, sobretot, per l’augment de costos laborals però també per l’ampliació d’horaris de vigilància en alguns municipis. “Les platges s’estan convertint en un refugi climàtic on la gent hi passa més hores”, apunta el responsable de l’àrea del servei.

En distància lineal són 61,5 quilòmetres de platja que es vigilaran des del Garraf fins al Maresme, a excepció de la ciutat de Barcelona, representen algun quilòmetre més que l’any passat per la variabilitat del litoral. Els municipis es dotaran de nous punts de socors on la Diputació lliura pòsters magnètics per informar sobre l’estat de les platges i s’ofereixen serveis de vigilància com els braçalets per identificar els infants.

Espais segurs

Com a novetat, enguany s’oferirà un espectacle itinerant de petit format on una parella d’actors donarà consells de salut de com protegir-se, hidratar-se i fer activitat moderada durant l’estona de bany. La representació es farà als 25 municipis costaners surant el mes de juliol. Entre les recomanacions hi ha la de no fumar perquè les platges es converteixin en “espais lliures de fum”. El diputat Josep-Ramon Mut ha reconegut que tot i que la Diputació no té competències en aquest àmbit s’ha creat un grup de treball per reforçar amb els municipis que les platges siguin un espai de salut i “d’excel·lència”.

13 socorristes pendents a les platges de Mataró

A la presentació de la campanya d’estiu de la Diputació de Barcelona el regidor de Promoció de Ciutat i responsable del Font Marítim de Mataró, Joan Sarrias, ha explicat que hi haurà sis punts de vigilància a les tres platges mataronines amb 13 socorristes que es faran càrrec dela vigilància i sal vament. També es disposarà d’un nou vehicle medicalitzat i una moto aquàtica per fer rescats. Mataró és un dels municipis que s’avança en l’inici de la temporada de platges, des de l’1 de juny i fins el 11 de setembre. Pel que fa sobre el servei de bany adaptat, a càrrec de la Creu Roja, entrarà en funcionament l’1 de juliol. El punt accessible però s’ha traslladat a la platja del Varador en el punt de socors on hi ha les cadires amfibies i la rampa de fusta per arribar fins a l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia