Medi ambient

sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Amb el 38% de reserves i 236 hm³ als embassaments del Ter-Llobregat, la Comissió Interdepartamental de Sequera ha decidit avui aixecar l’excepcionalitat als 202 municipis del sistema i retrocedir a la fase d’alerta –des de començaments de mes hi han entrat 37 hm³ nous i s’esperen noves pluges per demà i dijous. Avui el nivell dels embassaments que abasten l’àrea metropolitana de Barcelona i la Costa Brava sud és semblant al de l’octubre del 2022 –cal recordar que la prealerta per sequera es va declarar al país al gener d’aquell any quan els pantans estaven al 60%. “És un fet que la situació ha canviat” defensa el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, per justificar la decisió presa avui.

En el cas de l’embassament de Darnius-Boadella, el govern ha decidit aixecar l’emergència II i mantenir en emergència I als municipis de l’Alt Empordà que s’abasten d’aquest pantà. A Darnius hi ha avui 13,99 hm³, dels quals se n’han guanyat 8 els darrers mesos. El pla especial de sequera estableix que Darnius podria sortir de l’emergència amb 21 hm³ però el conseller en funcions no descarta avançar-ho si s’arribés als 18 hm³. Mascort recorda que els regants de Darnius són, amb els de Siurana i Riudecanyes, els que han patit les restriccions més greus –al Priorat i Baix Camp la situació continua sent crítica i més municipis han de ser abastats amb camions cisterna a la zona.

L’executiu no preveu reduir el ritme de producció d’aigua a les dessaladores i a les plantes de regeneració perquè l’episodi de sequera continua i l’objectiu és gastar com menys aigua possible dels embassaments. Tampoc cap de les obres d’emergència ni les infraestructures estructurals planificades s’aturaran segons ha explicat Mascort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs