Medi ambient

Investiguen una persona que tenia una tortuga lligada amb una cadena

La unitat Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil està investigant a una persona amb residència a Roses per presumptes delictes de maltractament animal i contra la fauna.

En concret i segons informa el cos, retenia al jardí del seu domicili lligada amb una cadena una tortuga mora (Testudo graeca), una espècie protegida inclosa a l’Annex A del Reglament del Consell relatiu a la protecció d’espècies de la fauna i flora silvestres. L’arnés que la subjectava a la cadena li ha causat malformacions a la closca, que també estava pintada. La troballa s’ha fet gràcies a la col·laboració ciutadana i l’animal ha estat traslladat al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà de Castell d’Empúries.

L’espècie Testudo graeca està inclosa a la Llista Vermella de l’IUCN d’espècies amenaçades dextinció, com totes les espècies del gènere Testudo. La tortuga mora està protegida per la Convenció de Berna, també està inclosa a la CITES i a la directiva 1332/2005 de la Comunitat Europea, de manera que queda totalment prohibida la captura d’exemplars salvatges.

El SEPRONA recorda la importància d’informar-se adequadament sobre els requeriments tant legals com de benestar a l’hora de mantenir qualsevol animal en propietat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia