Medi ambient

MEDI AMBIENT

Restauren 70 explotacions extractives abandonades

El Departament d’Acció Climàtica està aplicant un pla de restauració de 70 explotacions extractives a Catalunya que havien quedat abandonades. Es tracta d’activitats de recursos minerals a cel obert, com ara argileres, guixeres i pedreres, que ja no es fan servir i que han quedat sense realitzar o completar els treballs de restauració necessaris per a la rehabilitació ambiental i la integració en l’entorn dels terrenys afectats i que han deixat, en molts casos, una gran cicatriu en el paisatge. En aquest paquet d’actuacions, s’hi inclouen tant antigues activitats que no han tingut mai autorització minera ni programa de restauració, i que no s’han recuperat de manera natural, com també altres activitats extractives en què s’havia establert a la seva autorització un programa de restauració, i que han estat abandonades pel titular sense realitzar o completar els treballs de restauració necessaris. Les despeses de l’administració no cobertes per les fiances de garantia de la restauració confiscades a aquestes activitats són exigibles al titular del dret miner per les vies previstes per la normativa.

El darrer cens complet d’espais abandonats afectats per l’activitat minera a Catalunya recollia unes 2.000 extractives abandonades. Des de fa quatre anys s’està realitzant una revisió del cens i ja s’ha comprovat l’estat actual d’uns 850 espais. El mes d’octubre del 2022, el Departament d’Acció Climàtica va aprovar el pla d’actuacions de restauració d’activitats extractives per al període 2022-2027, en què es detallen les primeres 70 actuacions prioritàries sobre les quals ja s’ha començat a treballar: a l’Alt Pirineu i Aran, 6; a Barcelona, 5; al Camp de Tarragona, 8; a la Catalunya Central, 9; a Girona, 21; a Lleida, 5; al Penedès, 2, i a les Terres de l’Ebre, 14 activitats. Fins ara se n’ha restaurat completament una (al Pla de Bàscara) i s’estan executant les obres de dues més (Can Magí Vidal, gairebé finalitzada, i la Pomareda).

LA XIFRA

850
espais
abandonats afectats per l’extracció minera han estat revisats des de l’any 2000 d’un total de 2.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tallat el trànsit al túnel de Bracons per problemes a l'estructura del viaducte

LA VALL D'EN BAS
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona