Medi ambient

Medi Ambient

Una xarxa de camins naturals de 100 quilòmetres unirà les terres del riu Sénia

Una xarxa de camins naturals de més de 100 quilòmetres unirà les terres del riu Sénia de Catalunya, el País Valencià i l’Aragó. La majoria del recorregut serà apte per al trànsit de bicicletes. S’aprofitaran els vials actuals de l’Algars-Matarranya i la via verda de la Val de Safan, així com camins agrícoles existents i trams de via.

El Ministeri d’Agricultura s’ha compromès a finançar íntegrament el projecte, que presentarà la Mancomunitat de la Taula del Sénia i es podria executar en el termini d’uns dos anys. La secretària d’Estat d’Agricultura, Begoña García, ho ha anunciat aquest dimarts en una visita a les oliveres mil·lenàries de la finca de l’Arion, al terme municipal d’Ulldecona, al Montsià.

Aquesta nova xarxa ha de servir per enllaçar els diferents municipis i paisatges que formen part de les terres del riu Sénia, així com els seus principals actius patrimonials, naturals i culturals, com els camps d’oliveres mil·lenàries. “És un camí molt divers que en un 90% serà apte per a bicicletes i en el qual li donem molta importància a l’accessibilitat perquè tot el món en pugui gaudir”, ha sentenciat la gerent de la Mancomunitat, Tere Adell.

El projecte s’enquadra dins del el concepte de camins naturals que promou el ministeri. Segons García, responsables del govern espanyol i de la Mancomunitat ja s’han reunit per abordar tècnicament el projecte i s’ha lliurat l’esborrany d’un primer tram. “Estem començant-ho, però el compromís hi és”, ha manifestat la secretària d’Estat, tot situant l’inici aproximat de les obres en un termini de dos anys.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha refermat el suport del consistori a projectes impulsats per la Mancomunitat per valoritzar el patrimoni de les oliveres mil·lenàries, amb accions per promoure l’oli produït en comerços gurmet o accions per potenciar turísticament les oliveres de forma sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Maresme comprarà al mercat lliure l’energia per sanejar l’aigua a partir de dilluns

Mataró

Invertiran uns 700.000 euros per millorar una desena de centres educatius

GIRONA
GIRONA

Contenidors comunitaris i tancats a blocs que fan el porta a porta

GIRONA
Infraestructures

Front comú de Lleida i Osca per recuperar les freqüències de tren d’abans de la pandèmia

Lleida
Societat

Gratallops marida vins i orgull per atraure turisme LGTBIQ+

Gratallops

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, a les poblacions gironines

banyoles

L’institut Deulofeu diu que les proves de 2n d’ESO són “injustes"

figueres

La C-63 tindrà tres noves rotondes i passos de vianants

VIDRERES
Medi Ambient

Lleida insta l’Estat a protegir l’horta de les línies de Molt Alta Tensió

Lleida