Medi ambient

GRÈCIA

Les caigudes d’un llamp i d’un dron provoquen nous incendis forestals a Grècia

Aquest any s’han registrat les temperatures més altes en un mes de juny des del 2010

La caiguda d’un llamp a l’illa de Tassos, en el nord de Grècia, i d’un dron en Glyka Nera, a la regió d’Àtica, han provocat nous incendis al país, on les altes temperatures i les tempestes elèctriques han causat ja diversos focs en el que va d’estiu.

A l’illa de Tassos, en el nord de la mar Egea, dos focus van sorgir en diferents zones forestals a causa d’una “intensa activitat de raigs”, assenyalen els bombers en un comunicat.

Un total de 32 bombers, assistits per 13 vehicles, un avió i dos helicòpters, operen per a sufocar les flames que afecten dos municipis de l’illa.

En Glyka Nera, en Àtica (sud de Grècia), altres 100 bombers amb 25 vehicles intenten controlar l’incendi provocat per la caiguda d’un dron de gran grandària, indica el diari grec Kathimerini.

A les regions d’Àtica i del Peloponès i a l’illa de Creta s’ha declarat avui risc molt alt d’incendi perquè s’esperen episodis forts de pluges i tempestes elèctriques amb alta freqüència de llamps.

El primer ministre de Grècia, Kyriakos Mitsotakis, ha advertit que el país s’enfronta a un estiu perillós pels incendis forestals.

Grècia pateix ja una dura temporada d’incendis, després d’un hivern càlid i l’onada de calor més precoç registrada al país, amb temperatures que van arribar als 44 graus centígrads en les últimes setmanes. De fet, aquest ha estat el mes de juny més calorós des del 2010.

El país va sofrir en 2023 una onada de focs que van calcinar més de 150.000 hectàrees, el més virulent a la regió d’Evros, el major registrat a la Unió Europea, amb 90.000 hectàrees arrasades. Aquest any s’han registrat les temperatures més altes en un mes de juny des del 2010



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia