Medi ambient

estatS UNITS

Desenes de milers d’evacuats per incendis al nord de Califòrnia

El servei meteorològic nacional avisa que el temps extremadament càlid, sec i ventós continuarà

Unes 28.000 persones s’han vist obligades a abandonar les seves cases al nord de Califòrnia aquest dijous per fugir dels incendis que s’hi han declarat, mentre el servei meteorològic dels EUA avisa que el temps extremadament càlid, sec i ventós continuarà i que, en algunes àrees, les temperatures podrien assolir la setmana que ve els 47 graus centígrads, informa la BBC.

La ciutat d’Oroville ha hagut de suspendre les celebracions amb focs artificials del 4 de Juliol i les autoritats han advertit els veïns que no tirin petards per tal d’impedir el risc de més incendis. La temporada de focs iniciada ja a Califòrnia acostuma a durar fins l’octubre.

Segons la BBC, l’extensió i la intensitat dels incendis en aquest estat ha crescut durant els darrers anys. Així, la superfície de terra cremada durant l’estiu al nord i al centre de Califòrnia es va multiplicar per cinc del 1996 al 2021, fet que els científics atribueixen al canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia