Medi ambient

medi ambient

Tots per l’Empordà presenta una moció per promoure l’ús d’energies renovables de manera respectuosa

La coalició municipalista Tots per l’Empordà va presentar el passat divendres una moció al Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb l’objectiu de promoure l’ús d’energies renovables “de manera sostenible i respectuosa amb el territori”. Segons exposen en un comunicat, la moció destaca la importància de les energies netes com a part de la lluita contra el canvi climàtic, però subratlla la necessitat de gestionar adequadament la seva implementació per evitar els macro projectes que poden malmetre l’entorn natural de la comarca. El grup ha manifestat la seva preocupació pels projectes massius d’energia fotovoltaica i eòlica que amenacen de transformar paisatges naturals únics en àrees industrialitzades, amb el consegüent impacte negatiu sobre l’ecosistema local i la qualitat de vida dels residents.

En paral·lel, Tots per l’Empordà també demana a la Generalitat la creació d’un Pla Director a nivell nacional que ordeni la instal·lació de les energies renovables de manera equilibrada i sostenible. Segons expliquen, aquest Pla Director hauria d’establir criteris clars per a la ubicació de projectes d’energies renovables, assegurant la protecció del patrimoni natural i paisatgístic. A més també hauria de promoure projectes de petita i mitjana escala que siguin compatibles amb el desenvolupament local així com fomentar la participació ciutadana i la transparència en els processos de decisió. Finalment, el Pla també tindria que garantir que els beneficis econòmics dels projectes es reinverteixin en les comunitats locals afectades.

En aquest sentit, el portaveu de Tots per l’Empordà, Ernest Ollero, ha remarcat que “el fet que no hi hagi un Pla Director que ordeni la instal·lació d’aquests macro parcs crea confusió i indefensió als ajuntaments, que sovint es veuen sols davant la defensa del seu territori. Això podria generar rivalitat entre veïns per decidir on s’han d’instal·lar aquests projectes, fet que no ajuda a construir un model energètic sostenible i cohesionat, i que podria construir un imaginari col·lectiu de rebuig cap a les energies renovables”.

Ara, amb aquesta moció, el partit espera iniciar un debat constructiu que condueixi a solucions que integrin la necessitat de transició energètica amb la protecció de l’entorn natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El comitè d’empresa de Trambaix convoca aturades a partir de dilluns

Barcelona
judicial

L’Audiència Nacional ordena a la Guàrdia Civil que no destrueixi proves del 17-A

barcelona

Les obres del túnel de Roda de Berà interromprà la circulació de trens durant cinc mesos

Tarragona
Societat

Mor Jaume Grimalt, enginyer agrònom mallorquí

El ple de Mataró es compromet a crear un ens per defensar i promocionar la llengua

Mataró

Sancionen una exregidora d’ICV per haver penjat un cartell vetat de la Festa Major

RIPOLL

Els usuaris de Mataró Bus podran pagar en targeta i arribaran al Tecnocampus

Mataró

L’Arxiu Municipal transcriu els llibres d’actes des del segle XVIII al XX amb IA

GIRONA
Salut

Nova eina per a millorar els hàbits de vida d’unes 13.000 amb malalties cròniques a l’Alt Pirineu i Aran

Sort