Medi ambient

medi ambient

Un veler vessa gasoil després d’encallar-se en unes roques a Sant Pol de Mar

Els Bombers amarren l’embarcació, que pot emmagatzemar fins a 100 litres de combustible

Un veler que es va encallar en unes roques a Sant Pol de Mar, al Maresme, la tarda de dilluns, ha vessat gasoil al mar. Els Bombers van rebre el primer avís dilluns a la tarda, però en aquells moments no se’n va requerir la intervenció. Va ser a la nit quan es va activar el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic per assegurar l’embarcació, que es trobava a la deriva. Després els Bombers van fer el traspàs de la custòdia del veler a la policia local. Els Bombers van tornar al lloc de l’accident dimarts per revisar la zona i van confirmar que la barca, que pot emmagatzemar fins a 100 litres de combustible, havia vessat gasoil, segons informa ACN.

Els fets van passar la tarda del passat dilluns 12 d’agost quan un veler d’uns 10-12 metres d’eslora va embarrancar en un sortint de roques ubicat entre les platges de Roques Blanques i La Murtra a Sant Pol de Mar. Els ocupants eren dues persones que van manifestar que havien perdut el control de l’embarcació i no van poder evitar el xoc amb les roques. Ambdues persones van poder sortir il·leses del vaixell.

Els Bombers van retirar del mar i la platja les peces de l’embarcació, que es dona per perduda arran del xoc, i van abalisar la zona. El veler es troba lligat amb cordes a la platja en espera que el retirin.

Des del consistori santpolenc demanen a totes aquelles persones que vagin a la platja els propers dies que estiguin alerta, ja que alguns elements del vaixell (com ara trossos de fusta o plàstic) podrien haver-se desplaçat durant aquests dies fins a altres punts de la costa santpolenca. Demanem també als usuaris habituals de les platges on es troba l’embarcació que respectin i obeeixin les cintes policials que delimiten el perímetre al voltant del vaixell per tal d’evitar qualsevol perill i facilitar la tasca als responsables de la gestió d’aquesta emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia