Medi ambient

medi ambient

La tempesta tropical Ernesto provoca fortes pluges a Puerto Rico i les Illes Verges

Actualment es mou a uns 26 quilòmetres per hora i la previsió és que s’allunyi de Puerto Rico

La tempesta tropical Ernesto ha arribat en les últimes hores a l’àrea de Puerto Rico i les Illes Verges amb fortes pluges que amenacen amb inundacions i s’anirà allunyant d’aquestes illes cap al final del dia, segons el Centre Nacional d’Huracans (NHC, en anglès) dels Estats Units.

L’NHC ha subratllat que es mantenen alertes de tempesta tropical per a les Illes Verges britàniques i estatunidenques, com també per a les illes porto-riquenyes de Vieques i Colobra, segons el butlletí de les 08.00 hora local (12.00 GMT).

A aquesta hora la tempesta tropical es trobava a uns 200 quilòmetres (125 milles) al nord-oest de San Juan (Puerto Rico).

Ernesto presenta vents màxims sostinguts de 110 quilòmetres per hora (70 milles) i es mou cap al nord-oest a 26 quilòmetres per hora (16 milles).

El sistema es mourà durant aquest dimecres cap al nord, allunyant-se de Puerto Rico.

Segons la trajectòria pronosticada, el centre d’Ernesto girarà aquesta nit i el dijous cap al nord nord-oest i el nord amb una disminució gradual de la velocitat d’avanç.

Ernesto després es podria moure sobre l’Atlàntic occidental més tard en la setmana i acostar-se a Bermudes el dissabte.

Des de principi de temporada d’huracans en la conca atlàntica, que va començar el passat 1 de juny, s’han format cinc tempestes tropicals, Alberto, Beryl, Chris, Debby i Ernesto.

D’elles Beryl i Debby es van enfortir fins a arribar a huracans, el primer d’ells fins i tot va aconseguir la categoria més gran en l’escala Saffir-Simpson, la cinc, causant destrucció i mort en el Carib i als Estats Units.

Es preveu que aquesta temporada d’huracans a l’Atlàntic sigui una de les més actives i intenses en dècades, amb la formació de fins a 25 tempestes i 13 huracans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia