Medi ambient

Diumenge comença la veda biològica de la sèpia a les badies de Pals i Roses

El Pla de gestió de la sèpia comprèn una aturada de l’activitat pesquera de l’1 de setembre al 31 d’octubre

Les embarcacions d’arts menors i arts fixes que formen part de l’àmbit territorial de les confraries de pescadors de Roses, l’Estartit i l’Escala comencen la veda de la sèpia, tal com marca el Pla de gestió per al marisqueig professional de la sèpia (Sepia officinalis) de les badies de Pals i Roses. El pla estableix una veda anual i una limitació de captures en la pesca recreativa, a través de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Tal com marca el document oficial, diumenge, 1 de setembre, entra en vigor el període de veda per a la sèpia i va de l’1 de setembre al 30 de novembre de 2024 i de l'1 al 28 de febrer de 2025. Durant aquest temps no es poden mantenir calats ni utilitzar cap art o ormeig dirigit a la captura de sèpia, ni comercialitzar-ne cap exemplar. Per tant, en cas de capturar-ne algun exemplar accidentalment, tant en el cas del marisqueig professional com de la pesca recreativa, els exemplars han de ser retornats al mar en el moment i el lloc de captura.

També, divendres és el darrer dia de la campanya de llamàntol i de la llagosta vermella del 2024. El llamàntol només pot capturar-se de l’1 de juny al 31 d’agost i la llagosta vermella de l’1 de març fins a l’1 de setembre. A partir d’ara, comença la veda biològica d’aquests dos crustacis i també està totalment prohibida la seva captura i comercialització.

Un dels pescadors d’arts menors de la Confraria de Roses, Pau Rosell, explica que la campanya ha estat bona, «la valoració és positiva, però hem de destacar que aquesta temporada ens hem trobat amb un augment considerable d’estrelles fregall (Astrospartus mediterraneus) que se’ns enganxen a les xarxes i ens dificulten la feina».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

partits

Colau lliga el seu futur a l’articulació d’un gran front de les esquerres

barcelona
societat

Illa afirma que acollir els nouvinguts no posa en perill la identitat catalana

olot

Millores als patis, pavellons i patrimoni, l’escollit al pressupost participatiu de Castellar

CASTELLAR DEL VALLÈS

Un 8,3% més de visites al Tibidabo durant l’estiu amb l’obertura de Merlí

BARCELONA

Renfe recupera el servei a a l’R4 i l’R8 entre Martorell Central i Molins de Rei-Granollers Centre

CASTELLBISBAL
política

Demana a Illa una solució per a la saturació del servei d’urgències durant l’estiu

blanes
religió

L’alcalde Collboni recupera la missa de la Mercè

Barcelona

Un mapa que reclama canvis

Badalona
La monarquia
Lluís Simon

Lligat i ben lligat, part 2