Medi ambient

MEDI AMBIENT

Vint-i-nou tortugues s’afegeixen a les cinquanta-dues nascudes a Tarragona

Un total de 86 tortugues careta han nascut del niu a la platja de Savinosa de Tarragona. Aquest matí 29 exemplars s’han afegit a les 52 que van sortir durant la matinada de divendres, cinc de les quals van néixer durant la nit d’ahir.

Aquest dissabte s’ha procedit a la realització de la exhumació del niu i s’ha pogut donar assistència a 29 tortugues més que havien nascut però que no havien aconseguit sortir del niu. També s’ha trobat un ou viable que s’ha traslladat a les incubadores de la Fundació CRAM i 3 ous no viables. De les 29 tortugues que han nascut aquesta matinada, s’han alliberat al mar un total de 12, i les 17 restants s’han traslladat també a les incubadores de la Fundació CRAM al néixer en un estat encara immadur, i seran alliberades en uns pocs dies a la mateixa platja de la Savinosa.

L’operativa ha estat liderada pel Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona a través de la regidoria de Medi Ambient, el Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, la Fundació CRAM, la Universitat de Barcelona, Agents Rurals, i voluntàries i voluntaris durant la custòdia i vigilància del niu.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, ha valorat “d’èxit rotund la operativa així com del resultat del niu” i ha explicat que “el niu de la Savinosa suma 86 noves tortugues careta al medi marí, una xifra molt exitosa i que ens omple d’orgull”. García de Castro ha conclòs reiterant que “aquest èxit és fruit de la bona coordinació de totes les parts implicades així com molt especialment a la feina incansable i estima de tots i cadascun dels més de 80 voluntaris que durant totes aquestes setmanes han custodiat el niu i han ajudat en la seva tasca de conscienciació a tota la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia