Medi ambient

L’Ajuntament impulsa la creació d’una àrea verda marina

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, a través de les àrees de Medi Ambient i Platges, impulsa la creació d’una àrea verda marina al municipi. Aquest projecte pioner, que és iniciativa dels biòlegs marins Boris Weitzmann i Xavier Munillun, permetrà avaluar l’estat de conservació del fons marí a nivell ecològic i planificar accions de divulgació, sensibilització i participació ciutadana que assegurin la preservació d’aquests espais naturals utilitzats pel bany o per fer activitats esportives regulades.

La regidora de Medi Ambient, Lídia Sánchez, destaca la notorietat d’aquest projecte: “Posa en pràctica el compromís de l’Ajuntament per la conservació i la preservació d’ecosistemes que avui en dia són més vulnerables i fràgils. El desplegament d’aquest projecte ens obre una gran oportunitat per situar Calonge i Sant Antoni en el mapa del turisme sostenible, i per desplegar, a la vegada, tots aquells compromisos establerts a nivell europeu”.

Per la seva banda, el regidor de Platges, Raoni Molina, ha explicat que “la delimitació d’una àrea verda marina servirà per transformar la visió que tenim de les platges com a zones estrictament lúdiques. Amb aquest projecte es fa un pas endavant en el desplegament d’activitats de descoberta i de coneixement de l’ecosistema marí, les quals volem que es portin a terme a través de pràctiques esportives que garanteixin la preservació del litoral.”

El projecte, que porta per nom Àrees verdes marines a Calonge i Sant Antoni, serà presentat el 4 al Castell de Calonge. Abans, però, es comptarà amb la conferència del divulgador científic i investigador del CSIC Antonio Turiel, que oferirà una reflexió sobre l’estat i el futur del litoral mediterrani.

Calonge i el seu MAR

L’acte de presentació del projecte forma part del 1r Cicle Calonge i Sant Antoni i el seu MAR, que es portarà a terme del 7 de setembre al 4 d’octubre. Amb la voluntat de posar en relleu les activitats esportives respectuoses amb el medi ambient i promoure l’interès pel coneixement dels ecosistemes marítims, s’han organitzat un conjunt d’actes oberts a tothom i que han comptat amb la col·laboració i la implicació de varies entitats del municipi.

En aquest sentit, es portarà a terme l’exposició de fotografies “La veu del mar” organitzada per l’Associació Junta d’Arbres, i que es podrà visitar al Castell de Calonge del 7 al 29 de setembre. La mostra inclou les fotografies que han participat en el 1r Concurs de Fotografia Subaquàtica de Calonge i Sant Antoni, que ha estat organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i pel qual es celebrarà l’acte d’atorgament de premis el divendres, 20 de setembre a les 20 h al local social de l’Associació Arturo Mundet.

Per la seva part, el Club de Vela de Sant Antoni ha organitzat pel diumenge, 8 de setembre, a partir de les 12 h, la 1a Regata Social de Patí de Vela “Sant Antoni i el seu mar” que, amb el suport de l’Ajuntament, té com a objectiu que la ciutadania conegui de ben a prop aquesta pràctica esportiva d’arrel tradicional.

Finalment, acabaran de completar el cicle una Jornada de neteja de platges, el diumenge 15 de setembre a partir de les 9 h del matí, i un conjunt de conferències sobre ‘El mar que tenim i el mar que volem’, els divendres 20 i 27 de setembre a les 19 h al local social de l’Associació Arturo Mundet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El servei de l'R-13 i l'R-14 entre Lleida i Tarragona es recupera progressivament després de l'atropellament

VIMBODÍ

Acord d’augment salarial i vaga desconvocada de la recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA
societat

Controlat l’incendi que va obligar a tallar l’AP-7 i el TAV

agullana
societat

La cursa ‘Apaguem el càncer’ reuneix 1.200 participants

girona
MOBILITAT

Pla de busos de Renfe per suplir el tall de les obres a l’aeroport del Prat

barcelona
crisi migratòria

Tensió a la frontera de Ceuta per un intent d’entrada massiu de migrants

barcelona
trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona