Medi ambient

medi ambient

En marxa els nous punts d’informació energètica itinerants a l’Alt Empordà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat en marxa una nova edició dels punts d’informació energètica itinerants que constaran de sessions presencials a cinc municipis i tres sessions d’assessorament en línia durant els mesos de setembre i octubre. En concret, es durà a terme a les localitats de Figueres, Llançà, Cabanes, l’Armentera, Palau-saverdera i Borrassà. Segons exposa l’ens en un comunicat, “la iniciativa, que compta amb la col·laboració dels ajuntaments i amb fons subvencionats de l’Institut Català de l’Energia (Icaen), ofereix el servei gratuït amb l’objectiu d’aconseguir un model energètic més participatiu, democràtic, saludable i socialment més inclusiu a mitjà i llarg termini”. D’aquesta manera, els interessats, a través del web del Consell Comarcal, podran reservar hora de visita i un tècnic els informarà sobre l’optimització de la factura elèctrica, dimensionament de les instal·lacions d’autoconsum solar, la millora de l’aïllament de parets i finestres, així com de la substitució d’aparells de climatització poc eficients per d’altres que comporten més estalvi, com ara els aerotèrmics i la mobilitat elèctrica.

En aquest sentit, el conseller de Sostenibilitat, Joan Fuentes, recorda la importància d’apropar a la ciutadania aquestes eines: “Sovint la complexitat tècnica i legislativa d’aquesta temàtica dificulta la presa de decisions en l’àmbit de la llar. Per aquest motiu animem tots els veïns i veïnes de l’Alt Empordà a participar d’aquest servei per tal que junts puguem avançar cap a una comarca més sostenible i energèticament eficient.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia