Medi ambient

medi ambient

Plataforma per fer front comú al parc eòlic de Roses

Entitats, ajuntaments i Unió de Pagesos ho acorden després que el Govern en vulgui accelerar els tràmits

Les entitats contràries al macro parc eòlic marí del Golf de Roses ( l’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí, la IAEDEN-Salvem l’Empordà, SOS Costa Brava, i el Fòrum l’Escala-Empúries) ajuntaments afectats i Unió de Pagesos han acordat crear una plataforma per anar tots plegats en la lluita contra el PLEMCAT que el consideren la porta d’entrada a la instal·lació d’un macro parc eòlic marí. Ho han decidit en una assemblea oberta celebrada aquest divendres al vespre a l’Armentera com a resposta a l’anunci fet aquesta setmana pel nou govern de la Generalitat d’accelerar els tràmits per posar en marxa aquest parc experimental de l’eòlica marina. La plataforma plantejarà futures accions i mobilitzacions, segons expliquen en un comunicat de premsa.

“Es vol mobilitzar el territori juntament amb les entitats contràries, els ajuntaments afectats pel PLEMCAT i Unió de Pagesos que estan en contra del macro parc eòlic marí al Golf de Roses, en una de les zones de més interès i valor ecològic de la Mediterrània occidental”, ha explicat l’advocat Eduard de Ribot.

Sense autorització

De Ribot ha recordat que el PLEMCAT encara no té cap autorització ni permís, i tampoc té avaluació ambiental favorable. Es tracta d’un projecte, ha dit, que està en fase de procediment i que acaba de passar el tràmit d’informació pública. Entitats com Stop macro parc eòlic marí han presentat al·legacions i quatre dels sis ajuntaments afectats (Ventalló, l’Armentera, Vilaür i Sant Mori) han informat desfavorablement al PLEMCAT tant davant de l’administració de l’Estat com davant de la Generalitat. L’advocat assegura que “el PLEMCAT anirà molt més lent del que creuen des de la Generalitat perquè té un front molt important d’oposició al territori ”.

La zonificació del POEM que dona llum verda al desenvolupament de l’eòlica marina al Golf de Roses està impugnada davant el Tribunal Suprem a través d’un recurs contenciós administratiu presentat per l’Associació Stop Macro parc eòlic marí i la IAEDEN -Salvem l’Empordà amb el suport de SOS Costa Brava i que ha estat admès a tràmit.

Durant l’assemblea s’ha denunciat una operació de saqueig a l’Empordà contra la qual cal mobilitzar-se per defensar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia