Medi ambient

sequera

Menys incendis a l’estiu però més dies de risc

Cada cop hi ha més dies meteorològicament perillosos per al foc, sobretot a les àrees més afectades per sequera de l’interior de l’Ebre i el Camp i l’Empordà

Catalunya ha tingut menys incendis forestals i més petits dels previstos en l’advertència inicial d’una campanya dolenta de cara a l’estiu que es va fer abans que comencessin les pluges de primavera. La pluviometria favorable va fer disminuir l’estrès hídric de la vegetació. Zones amb major massa forestal contínua i assecada com la Catalunya Central, el Prepirineu i el Prelitoral nord van entrar a l’estiu en condicions d’humitat molt millors de les que s’esperaven a principis d’any, segons informa ACN. Però la primavera no ha estat igual de generosa arreu i la sequera s’ha extremat a l’interior de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona i a l’Empordà. Si no hi ha pluges generalitzada a la tardor, són les àrees amb més risc. Són avui els punts de més risc, sobretot per episodis de vent, tenint en compte que els dies meteorològicament perillosos per incendis han anat en augment els darrers anys.

Hi ha hagut 180 focs, força per sota dels 225 i els 302 dels darrers dos estius. S’han cremat 346 hectàrees, la majoria en els incendis del 31 de juliol a Ciutadella (l’Urgell); el 9 d’agost a Artesa de Segre (la Noguera); i el 12 de setembre a Cabacés (el Priorat). El 2023 es van cremar 571 hectàrees i el 2022, fins a 5.250.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia