Medi ambient

societat

El Consorci de les Gavarres retira els vestigis urbanístics del puig Cargol, entre Palamós i Calonge i Sant Antoni

El Consorci de les Gavarres ha finalitzat aquesta setmana la retirada d’elements obsolets d’un intent fallit de promoció urbanística a la zona del puig Cargol, entre els termes municipals de Palamós i Calonge i Sant Antoni. En concret, les edificacions es trobaven aproximadament al llarg de l’últim quilòmetre i mig de pujada pel camí principal i en camins de caràcter secundari que havien de ser vials de la urbanització que no es va acabar d’edificar mai. El procés d’urbanització va ser interromput a la fase inicial d’edificació, i diverses construccions van quedar abandonades al voltant del camí, entre elles pals de llum, dipòsits d’aigua, petits murs, pericons i paviments.

L’incendi del març de l’any 2014, que va cremar un total de 359 hectàrees dins els municipis de Vall-llobrega, Palamós i Calonge i Sant Antoni, va afectar integralment tot l’àmbit i va fer possible identificar l’existència de totes aquestes estructures. A partir d’aquell moment, es va començar a plantejar la retirada de tot aquest conjunt edificat, que afecta la qualitat de l’espai natural protegit de les Gavarres.

El desenvolupament del treball s’ha dut a terme en dues grans etapes. La primera va servir per identificar i geolocalitzar tots els elements, i la segona per localitzar la titularitat dels terrenys. Durant els treballs s’han pogut identificar 108 construccions dividides en 9 tipologies dins una superfície aproximada d’unes 34 hectàrees i un volum de runa d’uns 328,5 m3. L’actuació ha suposat una inversió de 31.818,85 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia