Medi ambient

El Govern fixa per al 2032 l’entrada en funcionament de la dessalinitzadora de l’Alt Empordà

El Govern ha fixat aquest dimarts el calendari de les actuacions per disposar de més aigua fins al 2034. Destaca la nova dessalinitzadora de l’Alt Empordà, que l’executiu preveu que pugui estar operativa el 2032. Aquesta infraestructura compta amb una inversió de 200 milions i produiria 200 litres d’aigua per segon. Una altra actuació destacada és la connexió d’aigües residuals del Besòs a la depuradora del Llobregat, prevista per al 2028. De cara a l’any vinent, i també a l’Alt Empordà, es posaran en funcionament les dessalinitzadores mòbils de Roses (55 litres per segon i 3,6 milions d’euros d’inversió) i Empuriabrava (35 litres per segon i 3 milions).

Amb el total de les actuacions, la previsió és arribar als 280 hectòmetres cúbics addicionals d’aigua el 2030. Entre les mesures destaca l’increment de la dessalinització, la regeneració, el millor aprofitament d’aigua a la conca del Besòs i millores en el tractament a la conca del Llobregat.

Pel que fa al 2027, entraria en servei l’estació de regeneració d’aigua de Mataró (200 litres per segon i 6 milions d’inversió) i la de Figueres (100 litres per segon i 4 milions).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]