Medi ambient

La Síndica de Greuges insta a “restaurar” la gola del Fluvià

La Síndica de Greuges insta a “restaurar” la realitat mediambiental de la gola del Fluvià, a Sant Pere Pescador, i a “cessar” les activitats que s’hi fan sense permís, recull l’Acn. També demana que es facin retirar les construccions i instal·lacions actuals entre els quals hi ha guinguetes, un aparcament per a caravanes i lloguer de motos d’aigua i caiacs. Tot, assegura la síndica, sense els permisos corresponents i que “resulten incompatibles amb el règim urbanístic del sòl i amb la protecció del medi ambient”. En la seva resolució, a més, reclama a les administracions implicades que facin el que calgui per posar fi al que qualifica de “conducta abusiva d’ocupació i utilització del domini públic”.

La resposta de la síndica arriba després que diverses entitats ecologistes de l’Empordà denunciessin davant la institució la “inactivitat” de l’administració davant de l’empresa que des de fa anys hi fa activitats. Arran de les queixes, l’equip de la síndica es va desplaçar fins en dues ocasions a la zona i va constatar que s’ha fet una ocupació de l’espai i s’hi ha organitzat activitats que són incompatibles amb el règim jurídic del sòl, l’espai natural i els valors i requeriments de la Xarxa Natura 2000.

També ha conclòs que s’ha ocupat i utilitzat el domini públic “sense el títol administratiu corresponent” i s’hi han instal·lat construccions “no autoritzades en zones protegides”.

A més, considera que s’han ocupat i utilitzat “sense permís” parcel·les que són de l’Ajuntament de Sant Pere i de la Generalitat i que, a més, s’ha tancat un camí d’ús públic, el del Joncar, impedint l’accés a la gola del Fluvià. Per tot plegat, conclou que és “imprescindible” restaurar l’espai, cessar les activitats i retirar les actuals construccions i instal·lacions.

Aquest estiu un centenar de persones es van mobilitzar a la zona per reclamar que es reobrís el camí i el renaturalitzés l’espai. També denunciaven que s’hi feien activitats “il·legals” però el seu promotor es va defensar dient que tenia tots els permisos en regla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]