Arquitectes i enginyers debatran sobre urbanisme i energies alternatives a les comarques gironines
Arquitectes i enginyers debatran el proper dimecres 23 d’octubre a l’Auditori Josep Irla de Girona sobre urbanisme i energies alternatives a les comarques gironines. La jornada està organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya - COAC, el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Girona - CATGI i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona - EnginyersGi. Els tres col·legis professionals han decidit impulsar conjuntament aquesta jornada tècnica i de formació, perquè es tracta d’una temàtica que afecta el dia a dia de molts dels seus col·legiats, així com a les empreses i institucions.
A la primera taula es parlarà de la normativa actual i de les problemàtiques que poden sorgir a l’hora de desenvolupar nous projectes d’energies alternatives, així com les eines i incentius. Hi intervindran Trini Capdevila, cap dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Santpedor, i Jaume Margarit, cap de l’àrea de programes energètics sectorials de l’ICAEN.
La segona taula se centrarà en l’energia fotovoltaica, la demanda i projectes que hi ha en el territori o com les comunitats energètiques són una solució a les problemàtiques que generen la instal·lació de plaques. En aquest cas els ponents seran Josep Antoni Hidalgo, arquitecte municipal de Forallac i regidor municipal de Cornellà de Terri; Francesc Pujol, enginyer industrial i membre fundador de Som Energia; Olga Bas, arquitecta del Servei de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura; i Ramon Vergés, enginyer en electrònica industrial i automàtica i soci de l’empresa Suno enginyeria de serveis energètics.
Finalment, la tercera taula girarà al voltant de l’energia eòlica, un tipus d’energia renovable que encara és poc present a les comarques gironines, i es parlarà de quines opcions, oportunitats i afectacions urbanístiques presenta. Hi intervindran Camil Cofan, arquitecte director d’urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament de Figueres; Sergi Ametller, director d’Eòlica Marina a l’empresa SENER; Jaume Darné, enginyer de telecomunicacions i investigador a l’entitat CIGRE-Consejo Internacional de Grandes Redes Eléctricas; i Xavier Rehues, subdirector general de coordinació urbanística de la Generalitat de Catalunya.
La jornada es farà de 9 a 13h i la inscripció és gratuïta. Està impulsada pels tres col·legis professionals i amb la col·laboració de Televisió de Girona i El Punt Avui, i el suport de la Generalitat de Catalunya a Girona.