Medi ambient

L’Ajuntament es compromet a plantar 500 arbres nous cada any

Es destinarà un pressupost mínim de 150.000 euros per exercici durant la propera dècada

L’Ajuntament de Reus plantarà 500 arbres nous a la ciutat cada any amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més verda i sostenible. Aquesta és una de les propostes més destacades del pla Reus Respira, que preveu la planificació, la protecció i l’ampliació de l’arbrat de la ciutat. La planificació es durà a terme amb la redacció del Pla de la Infraestructura Verda-Blava i Biodiversitat. La protecció es definirà a partir d’una nova ordenança municipal específica i l’ampliació es farà efectiva amb la plantació de mig miler d’exemplars cada any. Es destinarà un pressupost mínim de 150.000 euros cada exercici per plantar el nou arbrat, i el plantejament és sumar 5.000 arbres nous en 10 anys. Ara n’hi ha 18.400, pel que l’increment seria del 30%. Aquest 2024 està previst que es plantin a la ciutat 200 arbres.

Segons fonts municipals, Reus Respira és una aposta per protegir i incrementar l’arbrat a la ciutat de manera planificada com a política estratègica de lluita contra el canvi climàtic i per mitigar les illes de calor urbanes, generar nous espais d’ombra, reduir la temperatura i, en definitiva, millorar l’habitabilitat a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia