Medi ambient

Medi ambient

Barcelona plantarà 2.000 arbres abans d’acabar l’any

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, plantarà 2.000 arbres abans d’acabar l’any en el marc d’un pla per recuperar el verd afectat per la sequera i arbrat que no es va poder plantar en les diferents obres que s’han realitzat a la ciutat, com ara la plaça de les Glòries o la Diagonal en l’àmbit del tramvia.

La previsió és poder plantar uns 7.500 arbres fins a la primavera de 2026. L’Ajuntament destaca que això és “una acceleració”, ja que en un any ordinari es planten uns 2.500 arbres a la ciutat.

També es reprendrà la plantació de planta arbustiva, però la recuperació de planta enfiladissa, entapissant, gespes i prats hauran d’esperar “els pròxims anys”.

Les primeres zones on s’actuarà són l’avinguda Mistral, la plaça de Prat de la Riba, els jardins de Joan Vinyolis, la plaça de Joanic i la travessera de Dalt.

El pla de recuperació s’acompanya d’inversions per millorar el sistema de reg i l’ús de recursos hídrics alternatius en el marc del Pla Endreça. En total s’inverteixen fins a 2028 12,65 milions d’euros en millorar les infraestructures de reg en diferents parcs i jardins.

D’altra banda, les actuacions per fer créixer la xarxa d’aigua freàtica, amb una inversió de 14,4 milions d’euros, permetran augmentar en 21 hectàrees les zones verdes que es reguen amb aquest recurs hídric alternatiu.

Quan acabin totes les obres en marxa els pròxims mesos es podrà regar 186 hectàrees de verd amb aigua freàtica, un estalvi del consum d’aigua potable per al reg de prop de 115.000 metres cúbics anuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia