Medi ambient

NUCLEAR

La CANC pressiona perquè els programes de CiU i el PSC rebutgen l'MTC

Un centenar de persones es manifesten a Tortosa contra el cementiri nuclear i entreguen una carta a la delegació del govern dirigida a Montilla

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) va tornar a reclamar ahir al PSC i CiU que incloguen en el seu programa electoral que s'oposen a la instal·lació del magatzem temporal centralitat (MTC) de residus nuclears al país. Un centenar de persones es van manifestar al vespre pels carrers del centre de Tortosa i es van aturar davant les seus de CiU i el PSC, on van penjar un cartell amb el lema “No al cementiri nuclear, ho volem al programa”. “El recorregut d'aquesta manifestació és com un viacrucis i la primera parada és la seu de CiU, perquè sospitem que si Mas arriba a governar acceptarà l'MTC a Ascó”, va dir el portaveu de la CANC, Juli Loras.

La protesta va acabar a la delegació del govern a l'Ebre, on la CANC va entregar un carta per al president de la Generalitat, José Montilla. Un document en què li reclamen una declaració solemne contra l'MTC i que emprengui mesures jurídiques, administratives i legals contra el projecte.

Els opositors al cementiri nuclear lamenten que ni CiU ni el PSC hagin acceptat reunir-se amb ells i no s'hagin compromès a incloure el rebuig al cementiri nuclear en els seus programes. I si no ho fan, sostenen que demanaran a la ciutadania que no voti aquests partits en les eleccions del 28 de novembre al Parlament. La CANC continuarà durant el cap de setmana els actes de rebuig del cementiri nuclear a la Ribera d'Ebre. Concretament, distribuirà informació als visitants de la fira de Móra la Nova. El cap de setmana que ve tindrà lloc una festa reivindicativa a Marçà i el 7 de novembre, just la setmana abans de l'inici de la campanya electoral, ha convocat una manifestació a Ascó.

LA FRASE

De quina opinió no ha canviat Montilla? De la primera quan va impulsar l'MTC o de la segona?
Juli Loras
PORTAVEU DE LA COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR

LA DATA

07-11-10
manifestació
de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya a Ascó per rebutjar l'MTC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona